Rainbow-medlemmar till Sweden Rock

Eftersom Ritchie Blackmore sagt att en återförening av Rainbow
aldrig kommer att ske så är Over The Rainbow det närmaste vi lär komma och med 4/5 gamla Rainbowmedlemmar med Joe Lynn Turner i spetsen och Ritchie Blackmores son på gitarr så lär det bli riktigt bra. Dan Baird, tidigare frontfigur i Georgia Satellites kommer med sitt band Homemade Sin och Spocks Beard’s karismatiske gitarrist Neal Morse kommer också till Sweden Rock Festival 2009!

OVER THE RAINBOW (US/D)
Någon återförening av legendariska Rainbow lär det inte bli tal om, har gitarristen och enväldige bandledaren Ritchie Blackmore förklarat. Men det här gänget är typ så nära den äkta varan man kan komma under omständigheterna! Keyboardisten Tony Carey, trummisen Bobby Rondinelli, basisten Greg Smith och inte minst sångaren Joe Lynn Turner har samtliga varit med i Rainbow, och på gitarr har de värvat en viss herr Blackmore. Nej, inte Ritchie, men väl hans son Jürgen som brås på sin berömde far vad gäller talang på det sexsträngade instrumentet. Tillsammans är de Over the Rainbow, och tack vare dem får vi på SRF chansen att återigen höra klassikerna från ett av hårdrockshistoriens mest älskade band live, som de bör spelas!

DAN BAIRD & HOMEMADE SIN (US)
Atlantabon Dan Baird är mest känd som ledare för sydstatsrockande The Georgia Satellites, som mellan 1985-89 släppte en EP och tre fullängdsplattor av högsta klass och med hits som ”Keep Your Hands to Yourself” och ”Open All Night”. 1990 ”gav han sig själv sparken”, och har fortsatt verka i samma anda under eget namn, och med olika kompband. Bandet Homemade Sin bildade han 2005, som vanligt med trogne vapendragaren Mauro Magellan (trummor) i släptåg, och dessas självbetitlade studiodebut släpptes i fjol. För dig som vill ha din rock enkel, skitig och ärlig är Dan Baird & Homemade Sin ett mycket, mycket säkert kort.

NEAL MORSE (US)
Neal Morse är en av de verkligt stora personligheterna på vår tids progressiva rockscen. Som grundare och ledare för Spock’s Beard, med vilka han släppte sex plattor mellan 1995-2002. Som medlem av supergruppen Transatlantic, som under sin korta tid tillsammans hann göra ett djupt intryck på progfans världen över. Och slutligen för sin solokarriär, som på bara tio år burit frukt i form av ett stort antal plattor av de mest mångskiftande slag. Men även som soloartist är Neal Morse mest känd för sina progressiva rockplattor, ofta konceptalbum med anknytning på hans kristna tro. En mycket personlig artist, och ett värdigt tillskott till årets SRF.

Ytterligare c:a 10 band kommer att presenteras den närmaste tiden och sen är årets lineup klar!

Rulla till toppen