Radioprogram mellan låtarna i Spotify med ny webbradiolösning

mashcast
Artistconnector är stolta att förhandspresentera en helt ny teknisk plattform för webbradio, där användaren kan höra radioprogram mellan låtarna i Spotify. Den nya lösningen, för tillfället under betatestning, gör att Spotify automatiskt pausas när programmet börjar och återupptas när programmet är färdigt.

Idén till tjänsten föddes för några år sedan när Spotify tillsammans med Sveriges Radio inledde ett samarbete där delar av P3:s innehålls lades ut på Spotify. Men rättighetsbegränsningar har gjort att tjänsten inte kunnat göra allt material tillgängligt och användarna måste bygga spellistorna själv.

– Vår nya tjänst är annorlunda. Här kan användare avnjuta vilken spellista som helst, oavsett om det är inuti en app, album eller sökfunktion inne i Spotify, och när ett program börjar så stoppas Spotify automatiskt och växlar över till programmet. Spotify fortsätter sedan spellistan som vanligt när programmet är slut, säger Alexander, utvecklare på Mashcast. Alexander menar på att styrkan finns i att programmen inte behöver ligga på Spotifys servrar för att detta ska fungera, vilket ökar utbudet mycket mer än vad dagens lösningar gör.

Än så länge är tjänsten i ett tidigt stadium. Eftersom det idag är svårt att få in kapital så sker utvecklingen på fritiden. – Om inte Spotify går runt idag, så hur ska jag kunna göra det då, säger Alexander och hänvisar till den mycket tuffa branschen. Just nu kan bara inbjudna beta-testare testa tjänsten, men han hoppas på att kunna lägga upp mer innehåll i tjänsten senare.

Just nu finns bara ett fåtal ”kanaler” med Ekoprogrammen och andra utvalda program från SR, men Alexander hoppas att i framtiden kunna lägga upp stöd för externa podcasts och mycket mer. Men det är mycket utveckling kvar innan tjänsten kan fungera fullt ut.

Tjänsten har fått sin logga efter det flytbälte som han använder i sin aqua jogging träning. Loggan är ingen slump då den symboliserar träningen som central källa att föda fram nya idéer och energi för att förverkliga sina innovationer. – Det är i vattnet många idéer föds och lösningar till dem kommer, avslutar Alexander.

Den som vill ansöka om beta-testning kan göra det på http://mashcast.fm

Scroll to Top