Queensrÿche-medlemmar får inte använda sin egen Facebook-sida

Av Redaktionen
Jun 6th, 2012
1 kommentar
588 Views

Rykten har den senaste tiden florerat på nätet om att interna stridigheter förekommer inom det legendariska amerikanska hårdrocksbandet Queensrÿche. Gruppens sångare Geoff Tate har den senaste tiden koncentrerat sig på att ge solokonserter och påbörjade i slutet av februari i år inspelningen av sitt andra soloalbum. Övriga bandmedlemmar har bildat ett nytt band vid namn Rising West tillsammans med sångaren Todd La Torre från Crimson Glory.

Queensrÿches publicist Jeff Albright har låtit meddela i ett mejl till Billboard.com att det inte finns någon konflikt i bandet och att gruppen kommer att ge ett fåtal konserter under året enligt planerna, närmast redan den 11 juni i Valley City, Utah.

Tvärtemot detta uttalande så postade Rising West ett meddelande på sin officiella Facebook-sida där de berättar att de inte längre har tillgång till Queensrÿches Facebook-sida som uppenbarligen nu kontrolleras av Geoff Tate ensam.

Rising West kommer att göra sin livedebut nu på fredag den 8 juni på Hard Rock Café i Seattle, Washington, då de kommer att framföra låtar från de fem första klassiska Queensrÿche-albumen från 1983 till 1990 och under sommaren kommer de även att påbörja inspelningen av sitt debutalbum.

Det progressiva heavy metal-bandet Queensrÿche bildades 1981. 1988 släppte de sitt fjärde album “Operation: Mindcrime” vilket brukar anses vara ett av de viktigaste albumen i hårdrockens historia. Två år senare släpptes “Empire” och nu slog de igenom kommersiellt på allvar med flera videor som spelades på MTV.

Under sin 30-åriga karriär har Queensrÿche sålt mer än 20 miljoner album världen över.

Ett svar till “Queensrÿche-medlemmar får inte använda sin egen Facebook-sida”

  1. […] kommersiella genombrott. För ett par veckor sedan berättade vi också om att medlemmarna blivit utestängda från sin egen Facebook-sida av […]