Queensrÿche går skilda vägar med sångare

Det som många kanske redan misstänkt bekräftas nu. Det legendariska amerikanska progressiva rockbandet Queensrÿche går skilda vägar med sin sångare Geoff Tate på grund av vitt skilda åsikter om den kreativa processen. I maj i år lät övriga bandmedlemmar meddela att de bildat ett nytt band vid namn Rising West med Todd La Torre från Crimson Glory som sångare. Den 8 och 9 juni i år gjorde de sina första två utsålda livespelningar på Hard Rock Café i hemstaden Seattle där de framförde klassiska låtar från de första fem Queensrÿche-albumen fram till 1990 års ”Empire” vilket blev bandets kommersiella genombrott. För ett par veckor sedan berättade vi också om att medlemmarna blivit utestängda från sin egen Facebook-sida av Tate.

Nu står det klart att Todd La Torre blir ny sångare i Queensrÿche och Rising West existerar alltså inte längre som ett annat band. Geoff Tate kommer med största sannolikhet att fortsätta uppträda med sitt soloband vilka har framfört akustiska versioner av senare Queensrÿche-material under de senaste månaderna.

Den 11 juni skulle Queensrÿche ha varit förband till Scorpions på en spelning i West Valley City, Utah, men de ställde in sin medverkan samma dag och Geoff Tate uppträdde istället med sitt soloband.

Rulla till toppen