Pusterviksbaren bygger ny stor rockscen i Göteborg

pusterviksbaren

Efter långa och givande förhandlingar är det nu klart med framtiden på Pustervik. När Pusterviksteatern lämnar Järntorget för att flytta till Stora Teatern tar Pusterviksbaren över lokalerna och öppnar en ny musikscen och passar även på att bygga en ny restaurang.

Behovet av en scen som tar livemusiken på allvar har länge varit en dröm för oss som jobbar med musik i Göteborg. Vi har kastat lystna blickar på Kulturbolaget i Malmö och på Debaser i Stockholm, nu behöver vi inte det längre. En bit in i nästa år kommer vi att erbjuda en scen för ca 700 personer medbalkonger och egen bar.

På andra våningen bygger vi en riktig restaurang med en mindre scen som behövs för alla bra lokala band och artister. Självklart bygger vi en massa nya toaletter och anpassar lokalerna för att alla skall kunna komma in. Pustervikskänslan skall vi behålla men vi skall göra det ännu trevligare och ännu mysigare. Caféet är kvar och givetvis kan man även i framtiden äta Albins goda soppor där.

Vi kommer att behöva stänga några månader för att kunna bygga om och göra fint men det är det värt, vi lovar.

Det är med glädje och stolthet som vi ser fram emot att kunna öppna detta nya ställe med grymma konserter, coola klubbar, bra mat, goda drinkar och samma trevliga personal.

Följ våra framsteg på www.pusterviksbaren.se.

Rulla till toppen