Publiksuccé på Arnfestivalen i Götene

Så fort grindarna öppnade klockan tolv förstod man att det skulle bli mycket folk i parken. När parken stängde sent på natten hade drygt femtusen nöjda besökare njutit av en dag med allt från bågskyttetävling med Joakim Nätterqvist som Arn till en lysande spelning med Tomas Ledin.

När köerna till mat- och öltält var långa, vildsvinskebaben snudd på uppäten och arenan packad med folk så kunde man inte beskriva det som annat än en succédag på Arnfestivalen. Sent på kvällen stod festivalgeneralen Olle Lundquist och beundrade den lyriska Ledinpubliken:

– Det här är ju en enda stor familjefest. Så vackert! utbrister Olle och ler brett.

Lysande BKO
Först ut på kvällen spelade Alcazar, som bjöd på en energipumpad discospelning. Sedan följde ett Kalle Moraeus & Bengan Janson-gig med jättetryck och många skratt. Sedan kom Bo Kaspers Orkester som stod ut lite extra med en otroligt fin kvällskonsert, som framfördes framför en vacker fjärilsmönstrad bakgrundsbild i 60-talsstil.

Kvällen avslutades med en Tomas Ledin som nästan fick himlen att lyfta, ingen tvekan om att han var favoriten för många tusen åskådare.

Bosse Sundström i Bo Kaspers Orkester (BKO) pratade sig innan spelningen varm om hur vackert och mysigt Medeltidens Värld var. Han hann ströva igenom området med dottern och provade på både smide och annat. Och med den egna konserten var han sedan precis lika nöjd:

– Fy fan vad vi är bra! skrek han till publiken.

Skön känsla i tälten
När man promenerade runt på området under spelningarna på den fullpackade arenan, så var även öltälten fulla med folk som njöt av vildsvinskebab, med Tomas Ledin och BKO i bakgrunden. Mellan artisterna spelade folkpopbandet Eileen och medeltidsbandet DaGothia i tälten. Och trots festivalyran och trängseln i parken så var stämningen på topp.

Ferhat Deniz Fors som spelar i Da Gothia, beskriver den unika känslan man får på Arnfestivalen:

– Medan medeltidsfantasterna går runt med deras nyinköpta svärd, så går poliserna bredvid och ler. Alla är bara glada.

Scroll to Top