Propagandhi till Putte i Parken

Putte i Parken fyller på med tre nya internationella akter inför sommaren. Kanadensiska Propagandhi kommer till Mariebergsskogen i sommar – liksom finska French Film och danska duon Bottled in England.

Kanadensiska Propagandhi började redan på 80-talet som ett trashband skapat av barndomsvännerna Chris Hannah och Jordan Samolesky. Propagandhi profilerade sig musikaliskt åt skatepunkbandens riktning och textmässigt genom att med humor och satir kritisera kapitalism, sexism och nationalism. Senaste albumet är ”Failed states” och det har bidragit till att bygga på den kultstämpel kanadensarna skapat sig.

Propagandhi är en riktig profilbokning och vi är väldigt glada åt att få hit dem till festivalen 3-6 juli, säger arrangören Niclas Lagerstam.

Den glädjen gäller förstås även de två andra internationella akter som PIP 2013 presenterar samtidigt.
Finska French Film har en kortare historia och skapades 2010. Debut-EP:n ”Golden sea” och debutalbumet ”Imaginary Future” blev båda uppmärksammade.
Namnet?
Det kom till av en slump när Joni Kähkönen och Johannes Leppänen diskuterade en fransk film de just hade sett.
French Film har influerats av basnd som The Ramones, Beat Happening, The Jesus And Mary Chain och andra.

Ännu en kul bokning, konstaterar Niclas Lagerstam som kompletterar den internationella trion med danska Bottled in England.

Bottled in England är en duo, igång sedan 2010, som redan placerast sig tungt och fast på den danska musikscenen och bland annat gjorde succé på Roskilde 2011, berättar Lagerstam.

Tre bokningar vi är glada att kunna presentera och tre bokningar som alla förstärker Putte i Parkens profil, sammanfattar Niclas Lagerstam.

Rulla till toppen