Promoe ger sig ut på turné

promoe

Mårten ”Promoe” Edh har sedan 1992 figurerat som en av de tre huvudpersonerna i ett av Sveriges största och mest inflytelserika hiphopband, Looptroop Rockers. För drygt åtta år sedan släppte han sin första soloskiva ”Goverment music”. Sedan dess har han fortsatt att leverera rytmer, rim och revolution på albumen ”The Long Distance Runner”, ”White Mans Burden” och ”Standard Bearer”.

Promoe har visserligen släppt låtar på svenska på vinyltolvor och samlingsskivor, men på sina soloskivor och med Looptroop har Promoe hållit sig ifrån det svenska modersmålet. För första gången släpper han nu ett helt album på svenska.

Albumet har titeln ”Kråksången” och medverkar gör producenter som Astma, Filthy, DJ Large och Jimmy Ledrac samt gästvokalister som Timbuktu, Supreme, Afasi, PSTQ och Vincent.

Promoe går på ”Kråksången” allt djupare in i sina observationer av vår värld och i denna tid med rådande lågkonjunktur behöver vi hans röst mer än någonsin.

När höstens mörker drar fram över det karga svenska landet plöjer sig profeten Edh fram likt en fackla i natten och i ljuset av detta leverera både ”Svennebanan”och andra folkliga hymner. På svenska, på engelska. Promoe kommer förgylla Sverige för många med sin kommande turné och begravningar och bröllop är de enda ursäkterna som kommer godtas för frånvaro. Men bara knappt.

Med på vägarna kommer Mofeta & Jerre vara. Aktuella med ”Bättre i Berlin”, en fin diss av den tyska huvudstaden och våra kreddmonster som syns överallt. Mohammed Ali, föredetta Underklassen, vars låt ”Hinna Hinna” ni förmodligen hört på P3, kommer trängas på scen även dom. Till sist så kommer Stor falla in i ledet. Stor har alla som inte levt under en sten det senaste året hört talas om och tyngre än så blir inte!

DATUM:
28 oktober – Västerås, Pluto /Klubb Solid
29 oktober – Linköping, Konsert & Kongress (Garden)
4 november – Stockholm, Göta Källare
5 november – Uppsala, Katalin
6 november – Göteborg, Trädgår’n
7 november – Borås, Kåren (Källaren)
11 december – Sälen, Högfjällshotellet

Allmänt biljettsläpp är imorgon, fredagen den 2 oktober. Ytterligare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top