Premiär för ny video med Kartellen

kartellen

”Eftersom Kartellens resa började på Myspace vill vi under 3 dagar visa vår nya video Gå Loss exklusivt för våra fans innan den kommer ut” /Kinesen, Kartellen

Tanken med Kartellen var aldrig att framstå som ett kriminellt gäng. Kinesen och Babyface, som bildade Kartellen i ett finskt fängelse, ansåg att Sverige behövde riktig verklighetsbaserad hiphop, en musikalisk rörelse där man för fram gatans budskap och representerar alla program. Musiken blev ett sätt för dom att ta sig igenom tiden av isolering. Efter att de gjort två låtar anslöt Kinesens vänner Choka, Chucky, Woody, Habibi, Malmusch, Bez, Aje och Josef och de fann snart de unga rapparna Sebbe och Kaka med liknande bakgrund. Kartellen la upp en sida på MySpace med låtar och surret började gå inom den svenska hiphopvärlden. I juli 2008 gjorde Kartellen sitt första framträdande, som förband till Ice Cube.

Nu, ganska exakt ett år efter att de registrerade sin sida, har Kartellen över 1.000.000 lyssningar på MySpace.

Kartellen ”Gå Loss” (extended-version) featuring Lazee, Adam Tensta, Json, Glaciuz, Eboi, MOFO. Videon är regisserad av MIKEADELICA och låten producerad av ISHI.

Kartellens MySpace: www.myspace.com/kartellen

Kartellen feat Labyrint-PrOGramrebeller

Rulla till toppen