Premiär för ny singel med The Royal Concept

the-royal-concept

Idag är det världspremiär på The Royal Concepts (tidigare The Concept) nya singel ”World On Fire”.

I våras när både Gimme Twice och D-D-Dance gick upp i topp på stora internationella blogglistor (2# och 3# på Hype Machine och 1# på We Are Hunted), fick bandet igång ett regelrätt ”bidding war” från de största amerikanska skivbolagen. Bandet skrev slutligen på med Universal Republic och Lava Records – årets mest framgångsrika amerikanska skivbolag, som nu har The Royal Concept som en av sina största prioriteter.

Bandets namnbyte har sin grund i att namnet redan var upptaget på den amerikanska marknaden. Att det blev just Royal som lades till förklarar bandet så här: ”Det kungliga konceptet kan inte tillhöra några få familjer längre. Vi har stulit det och gjort det till vårt eget och vill ge det till våra fans. Vi vill ta vår egen monarki till alla människor över hela världen.”

The Royal Concept har efter en tid i USA nu kommit tillbaka för att slutföra inspelningarna av sitt debutalbum i Sverige som släpps till hösten på Sony Music i Sverige, Island Records i England och via Universal i övriga världen. ”Skivbolaget ville bekosta studiotid i NY, men vi ville hem till källaren i Stockholm och slutföra allt på egen hand. Det går inte att sätta fingret på vad det är men det är alltid roligast där”, säger sångaren David Larson.

I augusti kommer The Royal Concept till Way Out West för en exklusiv sommarspelning i Sverige. Lördag den 11:e augusti kl. 22.30 i Linné. ”Vi kan inte se fram emot en spelning mer än vad vi gör just nu. Vi kommer att visa publiken hur mycket vi älskar dem och hur mycket vi älskar det här. Det kommer att bli ett fantastiskt startskott på den stundande hösten”, hälsar bandets trummis Povel Olsson.

The Royal Concept bokas i Sverige av Luger och i USA av Marty Diamond, som också är agent åt bl.a. Coldplay, Arctic Monkeys och Sigur Ros.

Rulla till toppen