Premiär för jazz och symfoni på Peace & Love

peter-asplund-quartet-dalasinfoniettan

Peter Asplund Quartet och DalaSinfoniettan släppte tidigare i år den hyllade skivan Asplund meets Bernstein. Tillsammans genomför de i sommar den första konserten i festivalens historia inom denna kategori av musik.

Nu blir det åka av inom högoktanig och stämningsfull jazz och symfoni, presschef Ronny Mattsson.

Jazztrumpetaren, sångaren och kompositören Peter Asplund har gjort sex skivor i eget namn och varit grammisnominerad. Han är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har turnerat i bland annat USA, Kanada, England, Tyskland, Australien och Argentina. Han medverkar som gästsolist bakom ett flertal svenska populärartister, såväl på scen som på skiva och anses av många som en av Europas främsta jazztrumpetare.

Tillsammans med sin kvartett Peter Asplund Quartet och DalaSinfoniettan kommer han i sommar till Peace & Love-festivalen.

DalaSinfoniettan bildades 1988 och är Dalarnas alldeles egna symfoniorkester. Målet är att vara en mångsidig och bred orkester. De är en del av Musik i Dalarna och ger varje sommar bland annat flera konserter på Dalhalla samt är värd för den internationellt erkända kammarmusikfestivalen Vinterfest.

Mer info om Peace & Love finns på www.peaceandlove.nu

Scroll to Top