Portishead och Adrian Lux till Hultsfredsfestivalen

Lagom till att julklapparna ska slås in och läggas under granen passar vi på att fylla upp Hultsfredspaketet med några extra smällkarameller. Och som vi har väntat på att få kunna presentera Portishead, denna mytomspunna Bristoltrio som inte spelat i Sverige sedan 1997. De är ett av vår tids mest frisinnade och innovativa band som idag har lyckats uppnå kultstatus hos en ny generation, och dessutom varit direkt avgörande för hur många av dagens artister skriver och producerar musik. Vi ser fram emot att bli trollbundna av Beth Gibbons röst som tillsammans med musiken kommer att generera en magnetisk kraft över Hultsfred i juni.

Som om inte detta vore nog strösslar vi på med två nordiska artister som båda lagt hela världen under sina fötter – danska indierockarna Mew och vår svenska houseproducent Adrian Lux.

Mew har fått internationell bekräftelse på framgång ifråga om försäljning och arenaspelningar, åtföljt av hyllningar från NME på ena sidan Atlanten och Pitchfork på den andra. Bandet arbetar just nu med uppföljaren till 2009 års album och längsta titel No more stories Are told today I’m sorry They washed away No more stories The world is grey I’m tired Let’s wash away som ska vara redo för release efter sommaren 2013.

Adrian Lux påbörjade sin framgångsaga på riktigt 2010 då han blev signad till det amerikanska skivbolaget Ultra Records som även representerar Basement Jaxx och Deadmau5. Med låtar som t.ex. Teenage Crime, Strawberry och senaste singeln Alive påstår Adrian själv att han inte kan skriva annat än hits, något som både vi, radiostationer och dansgolv runt om i världen helt klart är beredda att hålla med om.

Dagens artistsläpp i sin helhet;
Portishead /uk/
Mew /dk/
Adrian Lux /s/

Mer info om respektive artist finns på: www.hultsfredsfestivalen.se/artister

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum mellan 13-15 juni. Klara artister sedan tidigare är: Arctic Monkeys, Band of Horses och Flaming Lips. Hemsida: www.hultsfredsfestivalen.se

Scroll to Top