Populäraste träningslåtarna på Spotify

Med över 2,8 miljoner träningsspellistor på Spotify, avslöjas nu vad som fick svenskarna att röra på sig under årets första veckor i januari

29 januari 2013: Traditionsenligt är januari månaden då vi kickstartar vår träning efter helgdagar med mat för att komma i form igen. Spotify har analyserat träningsspellistorna för att ta reda på vilka låtar som får pulsen att öka.

Topplistan domineras av house-akter och den mest populära träningslåten hos Spotify-användarna under januari 2013 var Swedish House Mafia med ”Don’t You Worry Child”. Den andra platsen intas också av den svenska house trion med låten ”Greyhound”, på tredje plats hittar vi ”Scream & Shout” med wil.i.am och Britney Spears.

Topp 10 – mest spelade träningslåtarna i Sverige
1. Don’t You Worry Child – [feat. John Martin] – Swedish House Mafia
2. Greyhound – Swedish House Mafia
3. Scream & Shou – will.i.am, Britney Spears
4. Hungry Hearts – Nause
5. En apa som liknar dig – Darin
6. She Wolf (Falling to Pieces) [feat. Sia] – David Guetta
7. I Love It – Icona Pop
8. Gangnam Style – Psy
9. Levels – Avicii
10. I Could Be The One [Avicii vs Nicky Romero] – Nicktim – Avicii

Angela Watts, Global Kommunikationschef på Spotify, kommenterar; ”Vår analys av de svenska träningslistorna visar att svenskarna tog det lugnt under årets första dagar. Den 8:e januari var dagen då flest Spotify-användare begav sig till gymmet för att infria nyårslöftet. Vi ser att musik är en oerhört viktig nyckel när det kommer till träning för många av våra användare, vi är glada att vi kan bidra till att fler kommer i form.”

Scroll to Top