Popterror släpper debutalbum

popterror

Trallvänliga folkhemspop-bandet Popterror har blivit utsett till ”årets bästa okända band” av Andres Lokko, hyllade av Mattias Alkberg och haft ett flertal singlar spelandes på P3. Delar från bandets kommande debutalbum är inspelad i Red Bull Studios i London och andra delar på glesbygden i Norrland. Albumet ”Svartåsen” släpps den 30:e maj via egna labeln Mordviken i samarbete med Sony Music.

Popterror berättar:
För oss i Popterror blev inspelningen av debutalbumet ”Svartåsen” en kontrastrik upplevelse. Hälften av skivan spelades in i London samtidigt som upplopp rasade på gatorna utanför, den andra hälften i en gammal västerbottensgård vid havet några mil norr om Umeå. Kanske färgades albumet av de här omgivningarna men eftersom de följt oss upp och ner längs E4an, från replokalen till spelställen och festivaler men framförallt under en lång tid, är risken överhängande att det knappt märks alls. Förmodligen är det bara ljudet av landsortspojkar som flyttar till stan och börjar spela pop.

Tidigare har vi släppt EP-skivorna ”Allt vi gjort har du glömt” och ”Nu som då”, huserat på P3:s spellistor, spelat på bland annat Umeå Open, Trästocksfestivalen, Storsjöyran och som förband till Perssons Pack på Nalen. Innan det var vi en popklubb och innan det en popblogg. I alla dess former har Popterror kretsat kring två saker: popmusik och vänskap.

2012 blandas dessa två på ”Svartåsen”. En skiva sprungen ur hårt slit och sömnlösa nätter men framförallt ur att sex vänner gör det roligaste som finns tillsammans. Resultatet blev tio poplåtar om hur dum man är och hur kul man hade. Tio låtar som nu återigen får hänga med ut från replokalen och upp och ner längs E4an när vi äntligen ger oss ut på vägarna igen, för nog fan är det där de hör hemma ändå.

Väl mött,
Popterror

”Svartåsen” är mixad av Christoffer Roth som jobbat med både Håkan Hellström och Thåström. På skivan medverkar också bl.a. Frida Johansson (Säkert!, Kraja, Väärt) och Cornelia Dahlgren. Albumet släpps den 30:e maj via egna labeln Mordviken i samarbete med Sony Music.

Popterror vann musiktävlingen Red Bull Bedroom Jam år 2010 med Anders ”Moneybrother” Wendin, Andres Lokko och Patrik Forshage i juryn.

Livespelningar:
1 juni – Scharinska, Umeå (release-party)
8 juni – Debaser Slussen, Stockholm
16 juni – Täfteåfestivalen

Mer information om Popterrors spelningar

Scroll to Top