Popkonst ställs ut på Stockholmshotell

Från idag den 12 juni och över hela sommaren ställer Catrine Näsmark ut sina fantastiska målerier av berömda popkungar, men även målade porträtt av Greta Garbo på Rica Hotel Kungsgatan, Hötorget, Stockholm. Greta Garbo arbetade en gång i tiden på hattavdelningen på varuhuset PUB i samma byggnad där hotellet ligger på plan 4 till 8.

Catrine Näsmark började sin konstbana på Konstskolorna Basis och Nyckelvikskolan i Stockholm och sedan följde 5 års studier vid Danmarks Designskole, linjen för scenografi. Catrine målade först vid sidan av sitt scenografiarbetande, men snart kom måleriet att ta all tid och nu är hennes heltids sysselsättning. Den första utställningen var på Galleri Oden med ”Kungar, Drottningar och annat löst folk” och resulterade i beställning av porträtt på vår nuvarande Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia. Dessa finns att beskåda i Jubileumsrummet på Stockholms Slott.

Hon har även ställt ut på Galleri Eklund Wallmark, Art Gallery, Ulfsunda Slott och Stockholm ArtFair, samt haft porträttkurser på Nationalmuseum.

Rica Hotel Kungsgatan är beläget i de 5 översta våningsplanen i det klassiska PUB-huset vid Hötorget, som ägs av Atrium Ljungberggruppen. Hotellet har 269 rum och ett antal mindre styrelse- och mötesrum samt egen hiss direkt ner i varuhuset. Hotellet har precis avslutat en total uppfräschning av hotellrum, entré och lobby.

Scroll to Top