PopCatcher genomför nyemission

popcatcher-loggaMusikteknikföretaget PopCatcher har genomfört en emission, företrädesvis riktad till tidigare aktieägare. Emissionsbeloppet på 5,0 Mkr blev övertecknat. ”Utfallet av emissionen visar att bolagets aktieägare har en stark tilltro till företagets strategi och potential. Vi har redan idag vår tekniska lösning installerad i ett flertal olika produkter, en starkt bidragande orsak till att emissionen blev övertecknad är säkerligen våra lovande förhandlingar med bl.a. mobiltelefontillverkare”, säger vd Jakob Berg.

I skuggan av Spotify finns ett helt annat sätt att få tag i musik. En mobiltelefon med PopCatchers teknik tar automatiskt bort all reklam och allt radioprat från telefonens egen FM-radio eller internetradio. Musiken sparas sedan i telefonen, helt gratis. Det är dessutom lagligt, då det är tillåtet att spela in musik från radio.

Tekniken och de patent PopCatcher har säljs på licens till bland annat tillverkarna av mobiltelefoner. Via mobiloperatörerna kan PopCatcher även erbjuda en koppling till musikindustrin och olika musiktjänster både i utvecklade och mindre utvecklade länder.

”De större tillverkarna av mobiltelefoner vet att det kommer att dröja många år innan ens 15% av världens befolkning har mobilt internet. Genom att FM radion är tillgänglig överallt i världen möjliggör våra lösningar att mobiltelefoner kan ladda ner och spela musik även i områden där internet och 3G inte alls är lika utbrett”, fortsätter Jakob Berg.

Det är denna teknik som nu installeras i mobiltelefoner och möjliggör att användarna helt gratis laddar ner musiken som spelas på radio.

”Nyemissionen innebär att vi får den finansiella flexibilitet som krävs för att ta nya större order och fokusera på långsiktiga och lönsamma affärer ”, säger vd Jakob Berg.

PopCatcher AB, ett svenskt utvecklingsföretag, har tagit fram en laglig och världsunik teknik som spelar in musik från valfri radiostation utan att ta med prat eller reklam. Musiken sparas automatiskt ner som mp3-filer och på ett enkelt sätt får användaren ny musik varje dag.

Rulla till toppen