Polsk TV låter sig styras av katolska kyrkan

wieslaw-mering-behemoth-nergal

Efter påtryckningar från flera högt uppsatta biskopar och andra ämbetsmän inom den katolska kyrkan så har producenterna bakom den polska versionen av The Voice nu låtit meddela att det framgångsrika dödsmetallbandet Behemoths sångare och ledare Adam ”Nergal” Darski inte kommer att få förnyat förtroende som domare när nästa säsong av tv-succén drar igång.

”Adam Darski kommer inte att få sitt eget program på TVP, inte heller kommer han att vara jurymedlem i den andra säsongen av ’The Voice of Poland’, även om kanalen kommer att köpa in denna.”, sa talespersonen Joanna Stempien-Rogalinska från TVP till polsk media.

Detta beslut togs efter att bilder framkom i början av oktober av Nergal utklädd som präst där han utförde ett falskt mirakel på en klubb i Warszawa den 1 oktober som en del av scenshowen för det polska rockbandet Times New Roman.

TVPs styrelseledamot Juliusz Braun kallade incidenten för ”provocerande beteende som visar brist på respekt inte bara för religiös tro utan även för sjukdomar och handikappade”. Ett något märkligt uttalande kan man tycka med hänsyn till att Darski själv nyligen genomgått intensiv behandling mot leukemi.

Scroll to Top