Placebo till Stockholm i november

placebo

I helgen gjorde de en bejublad spelning för tusentals fans på Siestafestivalen i Hässleholm. Imorgon släpper de ett sprillans färskt album. Idag står det klart att Placebo återvänder till Sverige i höst. Den 13 november står de på Annexets scen i Stockholm. Den 8 juni släpps biljetterna.

Placebo har under sina tretton år etablerat en unik position som den androgyna emorockens föregångare. Med fem studioalbum och över tio miljoner sålda skivor i bagaget är förväntningarna på den nya skivan ”Battle For The Sun” minst sagt uppskruvade. Producerad av av Dave Bottrill (Tool) och mixad av Alan Moulder (My Bloody Valentine, Smashing Pumpkins och Nine Inch Nails) bjuder Placebos nya material på en enorm ljudbild och teman som att välja ljus i stället för mörker, liv i stället för flykt. Den ikoniska sångaren Brian Molko beskriver den som ”inte hårdrock, inte pop, antagligen hårdpop”.

Senast Placebo spelade på en svensk scen var i maj 2003 på Sjöhistoriska museet. På Siestafestivalen lockade de tusentals fans att dansa frenetiskt framför den största scenen. I november kommer de tillbaka. Den trettonde är dagen. Annexet är platsen. Placebo är bandet. Let the battle begin!

Biljettinformation:
13.11, Annexet, Stockholm

Biljetterna släpps den 8 juni klockan 09.00, kostar 395:- + förköpsavgift och säljs via Livenation.se, Ticnet 0771-70 70 70 och Ericsson Globes biljettkassa 077-131 00 00.

Rulla till toppen