Piteåkör turnerar i USA

lulea-kammarkor

Kammarkören vid LTUs institution för musik och medier i Piteå har fått ett stipendium för en turne i USA. Det är första gången som (STINT) Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning, ger stipendium till någon inom musikområdet. Det, tillsammans med medel från Curt Boströms fond, finansierar kammarkörens USA resa.

Vi hoppas att mötet med den svenska och amerikanska studenterna inte bara ska ge musikaliska upplevelser utan även erfarenhet av ett Liberal Arts Collage, säger professor Erik Westberg som leder Musikhögskolans kammarkör.

Liberal Arts Collage, är en typ av högskola som är inriktad mot en bred allmänbildning, snarare än en specialiserad och yrkesinriktad. Under hösten har professor Erik Westberg varit tjänstledig från sitt arbete vid LTU i Piteå och som STINT stipendiat undervisat i kördirigering vid Wesleyan University, Middletown i den amerikanska delstaten Connecticut.

Nästa steg är att Musikhögskolans kammarkör i Piteå, i ett samarbetsprojekt med det amerikanska universitet, genomför en turné, den 4 – 12 december, till USA med konserter i New York och Middletown. Kammarkören ger tillsammans med acordeonisten David Wahlén och Wesleyan Concert Choir, ett program med musik av bland andra Ingvar Lidholm, Otto Olsson, Joseph Reinberger och Emil Råberg.

Scroll to Top