Piratpartiets ungdomsförbund störst i Sverige

Den 17 april, samma dag som domen mot männen bakom den populära fildelningstjänsten Pirate Bay föll vid Stockholms tingsrätt, så blev Piratpartiets ungdomsförbund det största politiska ungdomsförbundet i Sverige efter att då ha passerat MUF i antal medlemmar.

– Svensk ungdom slåss idag för sin livsstil och sin framtid. I en globaliserad framtid kommer demokratin och samhällsutvecklingen knappast att kunna garanteras med ett föråldrat synsätt på den nya teknikens möjligheter. Vi vill slåss för en värld där kulturen och kunskapen är fri, säger Stefan Flod, förbundsordförande Ung Pirat.

Detta är en mycket olycklig utveckling och det står ganska uppenbart att en hel generation har misslyckats med att föra vidare värderingar om god etik till många av dagens ungdomar. Idén om frihet under ansvar har till stor del gett helt fel resultat.

Internets framfart har varit oerhört positivt för kommunikation världen över och det är ett viktigt redskap för både demokratisk och ekonomisk utveckling. Det finns dock en baksida där ett stort antal yngre individer har fått en digital lekplats där de anser sig ha rätten att göra vad de vill med andras egendom.

Är det något synsätt som är föråldrat så är det Piratpartiets åsikter om fri kultur. De vill skydda individens integritet genom att kränka rättigheterna för varje artist, kultur- och nöjesarbetare på vår jord. Deras synsätt och resonemang påminner onekligen om en femårings med den skillnaden att de flesta femåringar faktiskt är medvetna om vad som är rätt och fel.

Rulla till toppen