Photek till Berns

Rupert Parkes, mer känd som Photek, är med sin genialitet och 20 år i gamet en legend på den elektroniska scenen. Han började som många andra hemma, instängd i sitt sovrum i sina föräldrars hus på engelska landsbygden, med en Roland W30. Resultatet blev drum’n’bass-scenens mest innovativa och säregna breakbeats och atmosfärer.

Photek är fortfarande eremiten i studion, som då och då kryper ur sin håla, för att återigen ta elektronisk musik ett snäpp vidare. I oktober 2012 återvände han med sitt femte album KU:PALM , första fulllängdsskivan med nytt material på tolv år. Både ”Modus Operandi” och ”Solaris” är redan placerade som klassiker i skivhyllorna med ett otal singlar släppta genom åren på allt från de allra största drum’n’basslabelarna som Metalheadz och Certificate 18 till hans egna bolag Photek Productions .

Men Photek är inte producenten och DJ:n som lever på gamla meriter. ”Jag kan ärligt säga att de senaste åren har jag utan tvekan gjort den bästa musiken jag någonsin har gjort. Jag är mer exalterad över att göra musik, oavsett stil, sen jag första gången satt ner med min Roland W30 och tänkte, ”wow, jag kan sampla”, säger han. Kalla det drum’n’bass, ambient, electronica eller house, oavsett vad det är, är det stämplat Photek och har sin distinkta känsla. Han har remixat eller blivit remixad av Trent Reznor från Nine Inch Nails , Lana Del Rey , Boddika , Falty DL och Daft Punk för att nämna några och utkom även förra året med ett officiellt mixtape i renommerade serien DJ-Kicks .

Konsertdatum
6 mars – Stockholm – 2.35:1 / Berns

Rulla till toppen