Phoenix och John Talabot till Hultsfred

Det är tre år sedan Phoenix senast gjorde en festivalspelning och med tanke på att deras än så länge obetitlade femte album släpps under våren känns det extra kul att välkomna fransoserna till Hultsfred i sommar!

Sent igår kväll la bandet upp en första albumteaser på sin hemsida. Som vanligt när det gäller Phoenix är det väl upphöljt till ett dunkel och vi vet fortfarande inte riktigt vad vi kan vänta oss, men vi tvivlar inte en sekund på att det kommer att låta som, ja – Phoenix.

Med singlarna 1901 och Liztomania från fjärde albumet Wolfgang Amadeus Phoenix (2009) fick bandet sina största framgångar någonsin, och när Daft Punk gästade konserten på ett slutsålt Madison Square Garden på den tillhörande turnén stod det fullständigt klart att Phoenix från och med då är ett av världens viktigaste och mest innovativa popband.

Spelningen på Hultsfred i sommar är inte Phoenix första besök i de småländska skogarna, men vi har aldrig tidigare sett fram emot dem så mycket som vi gör nu.

Till årets festivaluppställning lägger vi även till den hyllade spanjoren John Talabot. När mycket av dagens dansmusik antingen handlar om det fetaste droppet eller den djupaste basgången lyckades Talabot nå fram med vad som måste vara musikhistoriens äldsta trick- till synes enkla, omedelbara och oemotståndliga melodier. Med sin fullängdsdebut fin som utgångspunkt tog han både poppubliken och det danssugna klubbfolket i varsin hand och introducerade dem för varandra, på så vis har han öppnat ögon och öron för nya världar.

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum mellan 13-15 juni. Klara artister sedan tidigare är: Arctic Monkeys, Portishead, Fatboy Slim, Band of Horses, The Flaming Lips, Mew, Adrian Lux och Lorentz & Sakarias.

Scroll to Top