Peter Swartling startar upp The Nursery på Sony

daniel-peter-hasse-the-nursery

Sony Music Entertainment Sweden AB har idag kontrakterat Peter Swartling och Daniel Breitholtz för att starta upp och driva The Nursery. The Nursery kommer att arbeta med konventionell A&R och artistutveckling samt fokusera på att hitta norm- och banbrytande affärsmodeller. The Nursery jobbar med Sverige som bas men med världen som spelplan.

”Vårt mål med The Nursery är att inom nöjesindustrin – med kreativitet, nytänkande och på ett konstruktivt sätt – utveckla befintliga intäktsströmmar samt hitta att helt nya inkomstkällor,” säger Peter Swartling.

Daniel Breitholtz fyller i:
”Det är en intressant tid just nu med pågående fildelningsdebatt, stiftande av FRA- och Ipredlagar och nyss avslutad Pirate Bay-rättegång. Jag är övertygad om att det musikbranschen måste göra är att, både för sin egen skull och för de artister de företräder, verka proaktivt genom att inte bara luta sig mot den konventionella intäktsströmmen som försäljning av CD-skivor innebär. Det är dags att agera och där kommer The Nursery in i bilden. Musikkonsumtionen är större än någonsin och därför är framtidens möjligheter enormt inspirerande.”

Trots att de båda har verkat i musikbranschen länge, så var det som jurymedlemmar i Idol som Peter och Daniel jobbade med varandra för första gången. Tillsammans har de över 35 års erfarenhet av att utveckla talang. De har jobbat med artister och låtskrivare som: Red One, Alcazar, Lenny Kravitz, Just D, Andreas Carlsson, Shakira, Josef Lauroussi, Afasi & Filthy, Anders Bagge, Feven, Jörgen Elofsson, Mark Anthony, Jennifer Brown, Stefan Andersson, Redman, Robyn, Andreas Romdhane, Angie Stone, Dilba, Toni Braxton, Johan Åberg, Westlife, Kara DioGuardi, Jay Jay Johansson, Darin, Bob Sinclair, Meja, Petter, Il Divo, Daniel Lindström, Celine Dion, Pete Rock, Legacy of Sound, Das EFX, Enrique Igelsias, Agnes mfl.

Men nu är det nya utmaningar som hägrar för de båda.

Peter Swartling:
”Det finns hur mycket som helst att göra, men de stora bolagen har hittills varit relativt passiva i sitt agerande. Sony Music visar bland annat genom detta initiativ att man vill gå i bräschen för att utveckla den värld man verkar i och inte bara tala om det hela tiden. Sony Musics VD Hasse Breitholtz och jag har tidigare delat en del av Sveriges musikhistoria, genom ett antal framgångsrika år tillsammans. Hasse är enligt mig branschens bästa VD och den enda som skulle kunna locka tillbaka mig till ett storbolag.”

”Bolagen måste erbjuda sina artister ett större spektra av möjligheter att nå ut med sin musik och därigenom skapa värdekedjor för alla, även för konsumenten. Det känns som om en eller två cirklar håller på att slutas, samtidigt som en helt ny värld öppnas upp, när jag och Sony Music nu åter får möjligheten att jobba ihop med Peter och Daniel, i en ny spännande gruppering,” säger Sony Musics VD Hasse Breitholtz.

The Nursery börjar sin verksamhet på Sony Music Entertainment Sweden AB idag, 27 april 2009.

Sony Music Entertainment Sweden AB är ett av Sveriges och världens största skivbolag. Bolaget är från början en sammanslagning av de båda skivbolagen BMG & Sony Music, vilken skedde 2005. Hösten 2008 köpte Sony ut BMG och bolaget heter nu enbart Sony Music Entertainment Sweden AB.

Rulla till toppen