Peter Rimsby ny ordförande för Stockholm Pride

Igår höll föreningen Stockholm Pride sitt årsmöte, där valberedningen presenterade sitt förslag på en ny styrelse. Förslaget att välja Peter Rimsby som ny ordförande för Stockholm Pride antogs av medlemmarna. Peter Rimsby, arbetar sedan åtta år tillbaka som generalsekreterare på Svenska Brukshundklubben. Han drev under tio år en PR- och informationsverksamhet samt ett redovisningsföretag tillsammans med sina två syskon.

Jag är oerhört glad och tacksam för förtroendet av medlemmarna, säger Peter Rimsby, ny ordförande för Stockholm Pride. I den nya organisationen kommer styrelsen stå för visionerna och framtiden. Det dagliga arbetet med festivalen sköts redan nu av den tillsatta festivalchefen. På det sättet har den gamla styrelsen lagt grunden för ett välfungerande arbete.

Valberedningen tog fram ett förslag på en styrelse med god ekonomisk kompetens och föreningsvana. Den nya styrelsen kommer att arbeta strategiskt med festivalens framtid.

Den valda styrelsen för Stockholm Pride

Peter Rimsby, ordförande.
Peter Rimsby arbetar sedan åtta år tillbaka som generalsekreterare på Svenska Brukshundklubben, en medlemsorganisation med ca.70.000 medlemmar. Drev under tio år en PR- och informationsverksamhet samt ett redovisningsföretag tillsammans med två syskon. Peter har stor erfarenhet av ledande positioner i och utanför ideell sektor, van diplomat och med fokus satt på långsiktig ekonomisk utveckling.

Henrik Franzén, kassör
Henrik Franzén studerar civilekonomutbildningens tredje år med inriktning mot redovisning. Är certifierad redovisningsekonom genom FAR SRS. Arbetar som konsult på en redovisningsbyrå och driver dessutom en egen redovisningsbyrå. Henrik vill verka för det ekonomiska tänkandet inom föreningens ledning för att kunna bidra till att festivalen ska växa på ett långsiktigt sunt sätt. Han har varit volontär sedan 2010.

Charlie Hågnell, ledamot 2 år
Charlie Hågnell är civilekonom och arbetar som inköpare. Han var marknadschef för Stockholm Pride 2011.

Anders Nilsson, ledamot 2 år
Anders Nilsson jobbar som läkare på vårdcentral. I styrelsearbetet kan han bidra med stor kunskap, nätverk och lång erfarenhet från hbtq-communityt och från flera föreningsengagemang, bland annat inom FHL – föreningen för homosexuella läkare.

Daniel Sallmander, ledamot 1 år
Daniel Sallmander har läst kulturgeografi samt Europaprogrammet vid Södertörns högskola. Han arbetar som frilansande producent/projektledare inom scenkonst. Arbetade inom Pride mellan 2006 och 2009, bland annat som producent för invigningen 2009.

Maria Sjöberg, ledamot 2 år
Maria Sjöberg är utbildad journalist och arbetar som redaktör för sociala medier på Sveriges radio, men efter mars som konceptutvecklare på SVT. Hon är bloggare, gamer, musa och med i Geek-girl-nätverket, ett nätverk för kvinnor inom webb-, teknik-, och affärsutveckling. Maria vill verka för transparens i förhållande till communityt för att visa att alla kan göra skillnad, samt verka för att synliggöra icke-stereotyperna inom communityt.

Lars Vaste, ledamot 2 år
Lars Vaste är utbildad fotograf, men arbetar för närvarande som avdelningschef för föreningsutvecklingsavdelningen på Naturskyddsföreningen. Lars var med och grundade miljöpartiet och satt i kommunstyrelsen under 80-talet. Han var också volontär för föreningen 2011.

Vakant, ledamot 1 år

Sofia Scherman, ledamot,
Sofia Scherman är vald sedan tidigare och sitter kvar i Styrelsen.

Stockholm Pride är Nordens största Pridefestival och arbetar för att synliggöra hbtq-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella, trans och queerpersoner och de könsuttryck som finns inom hbtq-rörelsen. 2012 års festival pågår 31 juli – 4 augusti.

1 reaktion på ”Peter Rimsby ny ordförande för Stockholm Pride”

  1. Pride 2011 blev en ekonomisk katastrof.
    Flera leverantörer har inte fått betalt ännu.
    Man borde ställt in i år tills allt är utrett.
    Det är ett slag i ansiktet på de som är utan
    pengar att en ny Pride planeras.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top