Peter LeMarc släpper självbiografi

peter-lemarc-sjalvbiografi”Jag heter Peter LeMarc och är låtskrivare. Det är mitt yrke, mitt levebröd. För inte så länge sedan skulle jag knappt ha vågat uttala de orden. I mina öron lät det lite högfärdigt. Lite malligt. Men nu är det så. Jag gör låtar.”

Så presenterar Peter LeMarc sig. Genom åren har han fått många förfrågningar om att skriva en bok. En bok som berättar om låtarna, hur sångerna föddes, var de kom till och vad han tänkte på när han skrev dem. Peter började rota bland textutkast, almanackor, pressklipp och foton. Vände på varenda sten och började minnas. En lång och vindlande tidsresa tog honom tillbaka till historier och minnen som han trodde hade begravts i det förflutna. Det här är den självbiografi jag aldrig kommer att skriva, har han sagt om 100 sånger.

Här får man reda på hur det kom sig att han sjöng ”(Jag ska) Gå hel ur det här” inför Mona Sahlin som enda publik. Hur en kvällspromenad längs älven i Trollhättan resulterade i ”Little Willie John” och mycket mycket mer. 100 sånger är en resa från balkongen i Trollhättan, genom vaknätter, konserter inför tomma salar, platinaskivor, panikångest och ”Bra Dagar”.

100 sånger utkommer i slutet av september samtidigt som samlings-cd:n Klassiker släpps. Klassiker är den första heltäckande samlings-cd:n (2xcd) med de bästa låtarna från Peters tio album, av vilka alla har sålt guld.

Scroll to Top