Pete Doherty till Sverige i december

pete-doherty

När den mediala bilden suger ut allt syre ur livet och slagget som blir kvar liknar en pastischbild av ”den tragiske poeten” kan man faktiskt tillåta sig att simma i den djupare delen av bassängen och förstå att det som pågår i ankdammen sällan är av värde. Lika många åsikter det finns om mannen, lika få är de som bemödat sig med att lyssna på mannen. Någonstans mellan tabloidernas festyra och folkets blodtörst fastnade Pete Doherty i limbo över libertinens paranteser. Och någonstans på vägen glömde vi musiken. På vägen glömde vi faktiskt musiken.

Vilken kuliss än The Libertines, Babyshambles eller hans solokarriär haft bakom sig så har Dohertys själ i form av ord och ämne varit det som gett flaggvarning om genialitet. Kanske så har den trasiga rocken i hans två band skuggat detta en aning men i och med debuten under det egna namnet så kan man inte undgå djupet som han besitter. Musiken i sig är målad från en annan palett än förut; fransk chanson-tradition i en plågad kärleksmiljö möter en hjärtsvag Clash-dub och mynnar snart ut i vattnet kring Leonard Cohens mörka ballader.

Där gemene man, i sin egen villfarelse, ser Peter Doherty falla ner i den mörka avgrunden, upplever vi en ödmjuk och ömsint man som vet sin destination och den stavas u-p-p-å-t. Det har den alltid gjort.

DATUM
4 december – Stockholm, Debaser Medis
5 december – Malmö, KB

BILJETTER
Stockholm.
Direktlänk till biljettköp
330 + serviceavgift (355kr i dörren). Köp biljett på www.luger.se/biljetter.
Biljetterna säljs även på Pet Sounds, Record Hunter, Bengans Stockholm och Sound Pollution.

Malmö.
320kr + serviceavgift. Eventim, 0771-651 000, www.eventim.se, samt alla Eventim- och ATG-ombud.

HEMSIDA
www.frenchdogblues.com

Scroll to Top