Pet Shop Boys släpper nytt album

Den 15 juli träder Pet Shop Boys åter in i rampljuset med sitt nya album ”Electric”.

”Electric” är det första av Pet Shop Boys studioalbum som producerats av Stuart Price.

I mars tidigare i år presenterades en teaser för albumet. Teaserns ackompanjerande musik, ”Axis”, vilken också är albumets öppningsspår, släpps idag i sin helhet. En remix av Boys Noize presenteras även inom kort.

”Electric” innehåller totalt nio spår – åtta helt nya Pet Shop Boys-låtar samt en Bruce Springsteen-cover (”The Last To Die”). Resultatet är så kompromisslöst en samling dansanthems från Pet Shop Boys kan bli.

Pet Shop Boys beskriver själva: ”Electric är ett album för dansgolvet. Våra senaste album har ofta utvecklats som en reaktion på det tidigare albumet, och om ”Elysium” var en reflekterande skiva är ”Electric” väldigt rättfram. Och Stuart Price har vi velat arbeta med under väldigt lång tid”.

”Att spela in ”Electric” var en spännande erfarenhet”, säger Stuart Price. ”Vi spelade in albumet i Berlin, London och Los Angeles och blandade oldschool-syntar och trummaskiner med modern datorteknik. För mig var det en chans att arbeta med två personer som i hög grad påverkat min personliga musiksmak, och som ständigt fortsatt att utvecklas. ”Disco” (från 1986) var ett album som tilltalade mig eftersom det smälte samman sångarrangemang med dansgolvsmixar, och det är också så jag upplever ”Electric”. Med fullängdslåtar utan hänsyn till de traditionella reglerna, som bortser från de klassiska strukturerna och som istället instinktivt fokuserar på vad som är kul och dansant”.

Pet Shop Boys besöker tätt innan albumsläppet Peace & Love-festivalen i Borlänge.

Tracklist:
1. Axis
2. Bolshy
3. Love is a bourgeois construct
4. Fluorescent
5. Inside a dream
6. The last to die
7. Shouting in the evening
8. Thursday (featuring Example)
9. Vocal

Rulla till toppen