Pere Ubu till Sverige i maj

pere-ubu

Pere Ubu perform The Annotated Modern Dance

Legendarerna i avantgaragebandet Pere Ubu åker i maj på en unik turné där de fram för sitt nyskapande debutalbum “The Modern Dance” från början till slut, tillsammans med de fyra singlar (bob hund hittade ”Final Solution” på första singeln som blev ”Ett fall och en lösning”) som kom innan skivan släpptes i februari 1978.

Skivan hittas ofta på listor över de bästa eller mest inflytelserika skivorna någonsin. Den och singlarna som föregick den påverkade starkt punk- och new wave-rörelsen på 70-talet.

Det legendariska bandet från Cleveland vars musik är lika delar kakofonisk modern blues och påträngande men upplyftande orgiemusik gör nedslag i Malmö, Göteborg och Stockholm.

Frontfiguren David Thomas har sedan debuten ”The Modern Dance” för snart trettio år sedan lett sitt Pere Ubu genom samplingar, ljudexperiment, brutalblues, landskapstechno och dödgrävarvisor utan att någonsin förlora känslan för en berusande melodislinga. Ett band som Pere Ubu – och det finns inte ens en handfull sådana – får inte hitlåtar. Deras inflytande blir kanske tydligast i det att MySpace innehåller nästan femhundra covers på deras låtar. Med sitt graciösa kaos har de förblivit avant vartenda passerande garde. Pere Ubu är alltid envist på väg mot nästa storverk innan resten av oss helt hunnit fram till det de nyss gjorde.

Konsertdatum
17 maj – Malmö, Inkonst
18 maj – Stockholm, Strand
21 maj – Göteborg, Brew House

Mer information om Pere Ubus Sverige-spelningar

Rulla till toppen