Per Bergkvist tecknar avtal med Sweden Songs

per-bergkvist-sweden-songs

Förlaget Sweden Songs har tecknat förlagsavtal med Per Bergkvist om låtar för The Virtues.

Avtalet gäller b la låtar från albumet Beautiful Game (Green Room) som tidigare släppts i US av Zip Records och nu också släpps i Sverige via Sweden Records Label samtidigt som första singel ”Secondary choises” släpps som digital singel och kommer följas upp senare av kommande singelspår ”Hope” från albumet. Tidigare har släppts singel ”The Game” via Zip Records från albumet.

The Virtues är just nu också i studion och mixar sitt kommande (fjärde album) producerat av bandet själva som planeras komma slutet av året i början av nästa. I februari kommer The Vitues att turnera och spela i England.

Bandet har tidgare släppt albumet “Ruminate” 2003 (Spanien 2004), EP ”Idiot box” (2005) (Crying Bob/Zip Records och albumet ”Where were you” release i US och UK England (2009). Bandet har förutom spelningar i Sverige, b la turnerat i USA, England och Baltikum.

Vi är väldigt glada och det känns väldigt kul att få arbeta med Per och The Virtues låtar och platta. Per är en mycket bra låtskrivare och vi hoppas kunna bidra med vårt kunnande. Vi hoppas så klart på mer uppmärksamhet utomlands för bandet, och där det är Zip Records (US och Benelux) som jobbar med dem, samtidigt som vi jobbar med dem för den inhemska marknaden, där vi kommer jobba med promotion.

The Virtues som består förutom Per Bergkvist av Flamman (Dag Vag, Kristoffer Åström), Fredrik Moberg och Jesper Andersson.

The Virtues höll i somras också en hyllingskonsert till Tom Petty i Lasse i Parken).

Bandet har också sen tidigare management genom Vivir Productions.

Rulla till toppen