Peace & Love reser till Austin

peace-and-love-austin

Peace & Love ger sig snart åter av till Texas för att tillsammans med Studieförbundet Bilda och Export Music Sweden visa upp svensk musik i samband med den stora branschmässan South By Southwest (SXSW). Mellan 15-17 mars visas de tre akterna upp för branschen.

De tre parterna kommer att finnas på plats i Austin för att knyta kontakter och samtidigt visa upp ny svensk musik. Peace & Love, Bilda och Export Music Sweden kommer även att bidra med programpunkter till den fullspäckade musikmässan. Fokus kommer i år att ligga på livemusik och sammanlagt är det tre svenska akter som visas upp på den internationella scenen genom dessa tre aktörer. Peace & Love Artist presenterar albumaktuella Anna Ihlis samtidigt som Studieförbundet Bilda visar upp Umeåbandet The Bombettes samt Stockholmarna Vanbot.

Det känns otroligt spännande att återigen få sätta ny intressant svensk musik på den internationella kartan tillsammans med Peace & Love och Export Music Sweden, säger Daniel Olsson, projektledare för Bildas SXSW-satsning.

Peace & Love, Export Music Sweden och Bilda kommer även att samarbeta med den amerikanska tidskriften Filter Magazine under vistelsen och kommer att bjuda på två dagsshower där de tillsammans presenterar sina egna akter plus Niki & the Dove samt Serenades med Markus Krunegård. Självklart kommer även de tre aktörerna att visa upp sin verksamhet i en gemensam monter under den stora mässan.

– Det är ett nöje att få samarbeta med så kreativa musik människor som finns hos Peace & Love och Bilda. Export Music Sweden har gjort svenska musikevents på SXSW i över 10 år men aldrig så bra som i detta samarbete vilket inleddes 2011, säger Anders Hjelmtorp på Export Music Sweden.

Peace & Love och Bilda kommer även i år att medverka vid garagerocksstjärnan Roky Ericksons egen festival Ice Cream Social där bland annat de tre medverkande artisterna och Roky Erickson själv kommer att spela.

Det blir fjärde året i rad som vi sponsrar Roky Erickson’s Ice Cream Social, vilket känns klockrent. Det är en av världens skönaste minifestivaler med sin härliga inramning, galen blandning av musik, starkt välgörenhetstänk och inte minst så får alla besökare glass, säger Henrik Sundin, projektledare för Peace & Loves SXSW-satsning.

South by Southwest ägde för första gången rum år 1987 och har sedan dess arrangerats varje år i Austin, Texas. De tre olika delfestivalerna anordnas relativt separat med skilda start och slutdatum. Musikfestivalen brukar räknas som världens största i sitt slag och det spelar över 1400 band på festivalen varje år.

PROGRAM
Torsdag 15 mars

FILTER, Export Music Sweden, Peace & Love och Bilda presenterar Free Swedish Buffet!

Klockan 14: Vanbot
Klockan 15: You Say France & I Whistle
Klockan 16: Niki & The Dove

Plats: Clive Bar, 609 Davis, Austin

Fredag 16 mars
Peace & Love, Bilda och Roky Ericksons Ice Cream Social presenterar.

Anna Ihlis, Vanbot, The Bombettes, Roky Erickson and guests
Klockan 12

Plats: Threadgills, 301 West Riverside Drive, Austin

Lördag 17 mars
FILTER, Export Music Sweden, Peace & Love och Bilda presenterar: Free Swedish Barbecue

Klockan 11: Anna Ihlis
Klockan 12: The Bombettes
Klockan 13: Serenades

Plats: Cedar Street Courtyard, 208 West 4th Street, Austin

Scroll to Top