Peace & Love ger mindre band en chans

Peace & Love ger nu mindre etablerade band möjligheten att få spela på festivalen. I samarbete med Boomtown, Nemis, Bilda och Musikförläggarna Live presenteras ett showcase på Shangri-La-scenen på Peace & Love, som pågår mellan 25–29 juni i Borlänge.

BoomTown:
BoomTown är en drivande kraft för de musiker och artister som verkar i Dalarna och har siktet inställt på en professionell musikkarriär. En del av verksamheten handlar om att omvandla musik till affärer och att hjälpa band och artister att utvecklas. Boomtown jobbar även med utveckling av personer som vill arbeta med musikrelaterade uppdrag som managers, producenter, ljud- och ljustekniker och stöttar med inkubatorverksamhet, rådgivning, support och studioinspelningar. Boomtown har även unika högskoleutbildningar för artister och ljusdesigners.
Ansökan om att spela skickas till [email protected] Mailet skall innehålla länkar till musik, eventuella videos samt biografi. Juryn tar hänsyn konstnärlig kvalité samt aktualitet. Akterna skall ha en koppling till Dalarna där antingen en eller flera medlemmar härstammar från regionen eller är bosatta här.

Nemis:
Nemis är Studiefrämjandets livescen för Sveriges mest lovande nya band och artister. Nemis står för New Music In Sweden och arrangeras på landets bästa klubbar och festivaler. Bland scenerna finns Sticky Fingers i Göteborg, Bryggarsalen i Stockholm och festivaler som Peace & Love, Sweden Rock Festival, Putte i Parken, Umeå Open och Metaltown. För sjätte året i rad finns Nemis på Peace & Love och denna gång intar landets mest intressanta nykomlingar Shangri La-scenen.

Bilda Live:
Studieförbundet Bilda presenterar Bilda Live-scenen på Peace & Love! Bilda jobbar för att fler akter ska få ta plats på de stora musikscenerna och tror på en musikalisk allemansrätt. Med stolthet presenterar de därför ett gäng unga heta musikakter på Peace & Love 2013.

Musikförläggarna Live:
Musikförläggarna har alltid varit tidiga att presentera ny musik. Både för resten av musikbranschen, media och för den musikintresserade publiken. Under 2013 introduceras Musikförläggarnas showcasekoncept ”Musikförläggarna Live”. Målet är att hjälpa lite mer etablerade band och artister till nya samarbeten.
Ett viktigt kriterium är att alla artister som spelar måste ha ett redan pågående samarbete med ett musikförlag. I och med detta blir kvalitén genomgående högre och möjligheten att uppnå sitt individuella mål blir större. Ambitionen är en bred mix mellan etablerade artister såväl som uppstickande stjärnkott och att showcasen alltid ska ha ett tydligt syfte och en avsändare.
Musikförläggarna Live har redan tillsatt sina akter vilket gör att det inte går att ansöka genom dessa.

Scroll to Top