Peace & Love delar ut antivåldsstipendium

Svenska stöldskyddsföreningen, SSF, delar i samarbete med Peace & Love och Efterlyst ut ett antivåldsstipendium på 100 000 kronor under Peace & Love-festivalen i Borlänge i sommar.

Stipendiet går till den gymnasieklass i Sverige som kommer på den bästa idén för en kampanj som ska förebygga våld mellan unga. SSF arbetar för ett tryggare samhälle och stipendiet är en del av en satsning med fokus på ungas attityder till brott. Stipendiet delas ut under Peace & Lovefestivalen som pågår mellan den 28 juni och 2 juli 2011.

Vi ser mycket positivt på samarbetet, det ligger helt i linje med våra grundvärderingar, säger Patric Hammar, festivalchef på Peace & Love, och utlovar fler antivåldsaktiviteter under festivalen.

Vi vill få fram ett antivåldsbudskap från unga till unga med målet att få fler att ta avstånd från våld, säger Annika Brändström, Vd på SSF.

Inbjudan att söka stipendiet går i dagarna ut till samtliga gymnasieskolor i Sverige och stipendiet kommer också att presenteras i programmet Efterlyst i TV3.

Vi hoppas på stort intresse, säger Hasse Aro, programledare. Effekterna av våld blir allt allvarligare och det är viktigt att kontinuerligt arbeta med attityder till våld hos unga.

2010 års vinnare av antivåldsstipendiet var organisationen Here4You, som involverar unga i det trygghetsskapande arbetet i skolorna i Västerås.

Rulla till toppen