Patti Smith till Göteborg i sommar

Av Redaktionen
Jan 21st, 2013
0 Kommentarer
596 Views

Patti Smith, en av rockhistoriens främsta artister, har de senaste åren gästat Sverige vid flera tillfällen. Förra sommaren gjorde hon två fantastiska framträdanden: Storsjöyran i Östersund och nystartade festivalen Stockholm Music & Arts. DN:s rubrik i recensionen från denna spelning: ”Patti Smith välter Skeppsholmen med sin utstrålning”.

I höstas hade publiken möjlighet möta henne på en exklusiv intim spelning på Kulturbolaget i Malmö. En konsert som sålde ut på femton minuter! Det är med stor tillfredsställelse vi kan meddela att Patti Smith återvänder till Sverige i sommar.

Det var när Patti Smith mottog Polarpriset i Stockholms Konserthus 2011 som kärlek uppstod. First Aid Kit framförde hennes Dancing Barefoot och detta berörde Patti djupt. Hon tvekade inte när möjligheten gavs att bjuda in dem som very special guests i sommar.

Med på scen har Patti Smith sonen Jackson Smith (gitarr), Lenny Kaye (gitarr), Jay Dee Daugherty (trummor), och Tony Shananhan (bas, keyboards).

Framträdandet på Polar Music Prize 2011, då First Aid Kit tolkade Patti Smiths Dancing Barefoot var kanske startskottet till vad som blivit en makalöst framgångsrik tid för Klara och Johanna Söderberg. Albumet The Lion´s Roar släpptes i januari 2012 och fick enastående recensioner, gick direkt upp på första platsen på Topplistan och sålde guld efter bara tre veckor! SvD:s Kristin Lundell skrev bl.a; ”Nog måste det vara så här det låter i paradiset.” Deras singlar har legat på P3 och P4s spellistor i över ett år och när TT Spektra gjorde en sammanställning av Sveriges skivkritikers årslistor för 2012 kom First Aid Kit på första plats.
I augusti 2012 fick First Aid Kit återigen uppträda på Polar Music Prize och denna gång för en av deras största idoler; Paul Simon – som blev helt hänförd av deras framförande av hans låt America. Emmylou Harris uttryckte nyligen i en intervju hur hedrad hon är över att Klara och Johanna sjunger om henne och Gram Parsons i låten Emmylou och även Rosanne Cash och Polly Parsons (Gram Parsons dotter) har lovordat dem på Twitter. First Aid Kit har turnerat världen runt i stort sett.

Konsertdatum
14 juli – Trädgårdsföreningen, Göteborg

Patti Smith live i Göteborg

Kommentering är stängd