Paramore och The Sounds till Peace & Love

Äntligen är Paramore tillbaka på svensk mark! Senast de var här fick de riktigt fina recensioner. Med den karismatiske 24-årige Hayley Williams i spetsen bjuds en energisk mix mellan rock och emo-pop. Låtar som ”Decode” (titellåten till den första Twilight-filmen), ”Misery business” eller ”The only exception” har berett vägen för en stor internationell framgång. I april kommer nya albumet och i dagarna släpps singeln ”Now”.

Trots att de har haft en paus och det var två år sedan senaste plattan kom så är The Sounds ett av landets hetaste band just nu, och mycket av uppståndelsen kan vi såklart tacka bandets sångerska Maja Ivarsson för. Genom sin medverkan i höstens upplaga av ”Så mycket bättre” har ett av Sveriges främsta liveband tagit sig rakt ut genom tv-rutan och in i den djupaste kammaren i svenska folkets hjärtan. Under denna vecka är dessutom Maja och Jesper från The Sounds gästredaktörer i Musikguiden i P3, med start 21 januari.

Årets artist på P3 Guld är ingen dålig utmärkelse att få samma år man släpper sin debutplatta! Så är fallet med Linnea Henriksson som svenska folket röstade fram som sin favorit. Och förra året var utan tvekan Linneas år med debutalbumet Till min älskade och älskare, sommarturné, höstturné och en hit med ”Lyckligare nu”. Under 2013 kommer ännu fler upptäcka henne.

Sister Sin, med sångerskan Liv Agrell i spetsen, har varit förband till bl a Motörhead, UDO, Steel Panther och är ett rutinerat heavy metal-band med stor energi. Det fjärde albumet Now and forever utkom i oktober 2012.

Rulla till toppen