Paolo Nutini släpper nytt album i juni

paolo-nutiniDet är svårt att förstå att Paolo Nutini endast är 22 år gammal – han har redan presterat så mycket, från hemstaden Paisley (Skottland) till Carnegie Hall, från BRIT award-nomineringar till att öppna för Led Zeppelin på den berömda återföreningen.

Han är tillbaka, lagom till sommaren, med sitt nya album ”Sunny Side Up”, uppföljaren till debutalbumet från 2006 ”These Streets” som till dags datum har sålt över 2,3 miljoner exemplar över hela världen varav 1,3 miljoner i England.

Sunny Side Up skrevs av Paolo och spelades in på ett flertal ställen, däribland på Irland, i Wales, New York, Los Angeles och i Peter Gabriels Real World Studios i Bath, vilket hörs på det keltiska sväng som kryddar albumet med en rejäl dos av motown. Det producerades av Paolo och Ethan Johns (Kings Of Leon).

Sunny Side Up är ett mjukt album, fyllt av briljanta små detaljer, mycket tack vare Paolos band The Vipers som hålls samman av Paolos distinkta röst, en av de mest unika röster som kommit från UK på många år, en hypnotisk, själfull röst som inte har någon jämförelse – och han har aldrig låtit bättre.

Candy är en av många låtar som sticker ut, smittande och vacker i lika delar. Bland andra höjdpunkter finns souliga, svängiga Coming Up Easy, Pencil Full Of Lead ger oss Paolos fulla vokala register och Worried Man är en hjärtekramande historia som förstärks av stråkar och tidlösheten i Paolos framförande.

Albumet släpps 3 juni.

www.paolonutini.com

Scroll to Top