Panetoz till WiMP Live Session

WiMP Live Session har sedan starten i våras haft en strålande fingertoppskänsla när det gäller att finna ny svensk musik som ligger i loopen. Till nästa veckas session har de till viss del brutit sitt mönster och bokat en akt som redan gjort succé – nämligen ”dansa-pausa-killarna” Panetoz. Under kvällen kommer även hip hop-akten Sjukstugan framföra låtar från sin debutplatta ”Rap på svenska”.

”Den här gången välkomnar vi på WiMP i samarbete med SONOS banden Panetoz och Sjuktstugan till Live Session. Bägge dessa band är riktiga glädjeinjektioner och vi tror att detta kommer bli en fullkomligt galen kväll” säger Fredrik Zmuda, redaktionschef på WiMP.

Ingen har lyckats undgå succén med Panetoz och deras singel ”Dansa Pausa” som sålt dubbel platina, legat 1:a på svenska försäljningslistan samt har varit tryggt förankrade på iTunes topp 10-lista sedan flera veckor tillbaka. Bandet är aktuella med den nysläppta singeln ”Känn Dig Fri” som de framträdde med under galan SVT Världens Barn i fredags. Killarna jobbar också för fullt med sitt debutalbum som snart är färdigt och planeras släppas i höst.

Hip hop-gruppen Sjukstugan är aktuella med debutskivan ”Rap på svenska” som innehåller låten ”Zig Zag” feat. Skizz som spelas flitigt på P3. Videon som är signerad av Maceo Frost har nu över 100,000 visningar på YouTube.

Sjukstugan som kommer från Stockholm består av rapparna Dirty Jens, Buju Anton samt dj/producenten Bjarne B. Medlemmarna har tidigare ingått i andra konstellationer men började göra musik under namnet Sjukstugan i början av 2011. Materialet ges ut av Baba, hip hop-ikonen Petters nystartade skivbolag.

Scroll to Top