Pandora gör succé igen

Foto: Andreas Janett
Foto: Andreas Janett

Med över fem miljoner sålda album och 19 guld och platina utmärkelser är Pandora en av Sveriges bäst säljande artister genom tiderna. Hösten 2011 kommer hon med sitt första album på sex år.
Jag har turnerat nästan konstant den här tiden, berättar Pandora, alias Anneli Magnusson. Då tar det lite extra tid att få ihop allt. Men nu har jag ett material som känns helt klockrent.

I september släpps singeln ”Why (Magistral)” i Sverige, Norge, Finland och Danmark, men på andra håll i världen är den redan en jättehit. Singeln skickades ut i somras i Ryssland och Baltikum och blev en omedelbar listetta på flera håll. Den spelas idag på över 70 radiostationer över hela forna Sovjet-området och Pandora har redan medverkat i flera stora TV-sammanhang med låten. Tillsammans med Seal var hon tex den enda utländska artist som nu i augusti bjöds in för att uppträda på den omåttligt populära TV-talangjakten New Wave med över 150 miljoner tittare.

Den här singeln, Why (Magistral), är något jag jobbat med ganska länge nu, berättar Pandora. Det är en mash-up mellan min låt Why som släpptes på 90-talet och en rysk hit, Magistral, som min DJ gjorde halvt på skoj till att börja med. Jag älskade idén, och började leta efter en rysk, kvinnlig rappare att sjunga den med mig och hittade Stacy.

Stacy kommer från Lettland där hon varit i rampljuset sedan barnsben. Idag är hon nyss fyllda 18. Pandora skickade låten vidare till stjärnproducenten JS16, och strax därefter började inspelningarna.
När jag fick tillbaka resultatet från JS16 var jag mer än nöjd. Där satt den!!

”Why (Magistral)” är delvis på ryska och finns nu tillgänglig på svenska försäljningssiter.

Scroll to Top