Paintbox och Vikunja förband till Roxette

Av Redaktionen
Jul 29th, 2010
0 Kommentarer
684 Views

paintbox

När Roxette besöker Halmstad för den efterlängtade konserten på Marknadsplatsen den 14 augusti bjuder de in två lokala talanger att spela förband. Paintbox och Vikunja är deras namn. Biljetter finns till försäljning via Livenation.se.

Paintbox är en trio från Halmstad bestående av Linnea Olsson (sång, cello, bas), Gicken Johansson (gitarr, keyboard), Magnus Helgesson (trummor/slagverk). Paintbox, med sitt originella sound med cellon i spetsen, spelar sin helt egna variant av popmusik, den beskrivs ofta som filmisk och drömsk. Paintbox släppte sin debutplatta Bright Gold and Red i december 2008, sedan dess har bandet etablerat sig med livespelningar i flera olika sammangang, bland annat turnerade de som förband till David Rhodes (Peter Gabriel) i Tyskland och Frankrike. Paintbox jobbar just nu för fullt med uppföljaren till Bright Gold and Red, som planeras att släppas i november/december. Den 14 augusti ser vi dem på Marknadsplatsen i Halmstad, strax innan Roxette kliver på scenen.

Vikunja, också från Halmstad, grundades 2006 och består av Alex Hansson (sång), Johan Israelsson (gitarr), Joakim Persson (bas) och Martin Larsson (trummor). Efter framträdanden på bl.a. Nalen i Stockholm och Peace & Love-festivalen i Borlänge släppte Vikunja en video till låten “Some People”. I denna högst annorlunda musikvideo får sångaren Alex Hansson sitt hjärta tatuerat. Musiken har beskrivits som en korsning mellan ABBA och Nirvana, en kombination som man gör bäst i att befinna sig på plats den 14 augusti för att se och höra med egna ögon och öron.

Hemsidor:
www.myspace.com/paintboxpaintbox
www.vikunja.com

Biljetter:
Biljetter till konserten på Marknadsplatsen i Halmstad kostar 500 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Ticnet 077-170 70 70. Köpta konsertbiljetter till konserten i Anderstorp fram till fredagen den 9 juli gäller.

VÄNLIGEN OBSERVERA ATT BILJETTER KÖPTA TILL DET INSTÄLLDA TREDAGARSARRANGEMANGET PÅ ANDERSTORP INTE GÄLLER SOM ENTREBILJETT TILL KONSERTEN PÅ MARKNADSPLATSEN! INTE HELLER BILJETTER SOM FORTSATT SÄLJAS VIA BILJETTNU.SE EFTER DEN 9 JULI.

Kommentering är stängd