Packmopedsturnén lockar fler än någonsin

packmopedsturnen-2009

För femtonde gången ger sig Göran Samuelsson och hans gäster ut på de värmländska vägarna med sin ambulerande visfestival.

Göran själv gör det med en radiofavorit i bagaget, hans låt ”Stora darren”, hämtad från senaste albumet ”Bättre tid”, spelas sedan flera veckor tillbaka regelbundet i på P4-stationerna i hela landet.

Årets rutt benämns, som sig bör, som den bästa någonsin och har tunga namn bakom styret. Göran Samuelsson, Pernilla Andersson, Pugh Rogefeldt, Plura och Anders Glenmark är de som sätter sig på sadeln i år – Plura är så biten av fenomenet att han gör det för andra gången. Kanske är det de spontana inbjudningarna till lunch- och fikastopp hos ortsbefolkningen som lockar, eller möjligheten att få en skymt av värmländskt djurliv som älg, björn och varg? Det troligaste svaret på frågan är att Packmopedsturnén är så unik, genuin och gemytlig och en verklig lisa för en musikersjäl med bensin i blodet. Det är inte bara artisterna som upptäckt det. Årets förhandsbokade biljetter har redan slagit förra årets rekord och vittnar om att turnén nu fått ett definitivt genombrott riket runt. Publiken kommer inte längre enbart från trakten. Musikälskare från hela Sverige reser till Värmland för att få uppleva kultur som förenar och förför, mitt i den prunkande värmländska sommaren.

Årets turnéplan:
29/7 Hagfors-Uddeholmsladan Fåtal biljetter
30/7 Munkfors-Gamla Bruket
31/7 Kristinehamn-Södra Torget
1/8 Karlstad-Cafe August Utsålt
2/8 Karlstad-Cafe August Utsålt
3/8 Kil-Hembygdsgården
4/8 Grums(Borgvik)-Hyttruinen
5/8 Åmål-Café X O
6/8 Sillerud-Hembygdsgården
7/8 Arvika-Rackstadsmuseet
8/8 Sunne-Rottneros Park

Scroll to Top