P3 Guld tillbaka på Scandinavium

Håkan Hellström, en av vinnarna från P3 Guld 2009. Foto: Stina Gullander
Håkan Hellström, en av vinnarna från P3 Guld 2009. Foto: Stina Gullander

Tisdagen den 19 januari 2010 är det åter dags för P3 Guld på Scandinavium. Det blir sjunde gången som musikgalan väljer Göteborg som plats för evenemanget.

– Vi på P3 är glada över att vara tillbaka på Scandinavium för att åter presentera en direktsänd galaföreställning med guldkant. P3 Guld är ju Sveriges Radios hyllning till svensk musik och vi gör den för vår publik. 2009-års gala var fullsatt och hade ju stor publik i både radio och tv. Vi hoppas på ett minst lika stort gensvar i år, säger P3 Gulds projektledare Maths Broborg.

P3 Guld är P3:s eget musikpris, en sammanfattning av det gångna svenska musikåret, där priser delas ut i nio kategorier. Vinnarna utses dels av P3:s lyssnare och dels av jurygrupper. Bland vinsterna 2009 gick inte mindre än fyra till Göteborgsartister. Bland annat blev Håkan Hellström den förste att vinna det nyinstiftade priset Årets artist. Han kammade även hem Guldmicken, det prestigefyllda priset för årets bästa liveakt.

Det blir den åttonde galan i ordningen och andra året med Scandinavium som arena. Tidigare år har galan firats på Storan, Rondo och Lorenbergsteatern i Göteborg. Genom åren har bland andra Robyn, The Hives, The Soundtrack of our Lives och Petter gjort sina världspremiärer på P3 Guld.

Redan nu är flera stora, men ännu hemliga, artister klara för att uppträda på galan. Årets nominerade kommer att presenteras senare i år.

Biljetterna till P3 Guld 2010 släpps måndag 26 oktober och går att köpa på Got Event Biljett Scandinavium: 031-811020 och Ticnet: 077-1707070.

P3 Guld 2010 arrangeras i ett samarbete mellan Sveriges Radio, Göteborg & Co och Scandinavium. Galan sänds direkt i Sveriges Radio P3.

Scroll to Top