P3 Guld-priser till Veronica Maggio, Avicii och Abidaz

maggio

Svenska Inspelningar med samarbetspartners ärades med flera fantastiska artistnomineringar till årets P3 Guld-gala. Under kvällen bjöds vi på uppträdanden från de egna artisterna Elliphant, Panda Da Panda och Linda Pira med Redline-familjen. Vinsterna lät inte vänta på sig och följande priser kammades hem:

Årets artist – Veronica Maggio

Veronica Maggio har sedan debutalbumet 2006 visat att hon tillhör musik-Sveriges absoluta elit. Genom åren har vi fått ta del av otaliga listettor från fantastiska album med skarpa låttexter, där en enad kritikerkår har hyllat henne till skyarna. Nu, i och med det fjärde albumet ²Handen i fickan fast jag bryr mig², har hon en gång för alla gjort klart att hon är Sveriges främsta artist.

Årets dans ­ Avicii

Avicii har tillsammans med At Night Management och Universal Music Sweden lyckats med något som få svenska artister har uppnått, nämligen en enorm internationell framgång med sitt debutalbum ”True”. Med låten ²Wake Me Up² tog Avicii sig hela vägen till plats fyra på den Amerikanska Billboardlistan och förutom den bedriften har singeln dessutom gått guld eller platina i 25 länder.

Årets hiphop/soul ­ Abidaz

I samarbete med Soblue Music gav Abidaz under året ut albumet ²Kvalité och kvantitet². Efter releasen har en sammanstämd svensk kritikerkår varit enade i sina utlåtanden om att Abidaz gav ut en av årets absolut bästa hiphop-plattor. I och med vinsten på P3 Guld gör han, än en gång, klart att han tillhör hiphop-Sveriges absoluta elit.

Scroll to Top