Owl City till Sverige i höst

owl-city-2011

Att sömnlöshet skulle driva Adam Young till att bli hallå med världens samlade indietonåringar var kanske inte så tippat. Men världen är inte alltid så lätt att bestämma odds åt.

I sina föräldrars källare och med dess grå väggar som ständigt sällskap, skapade Young elektronisk musik som slog i samma takt som en rad av Myspace-anhängare och bloggare. Via iTunes spred han sedan egenhändigt vidare, utan hjälp från någon bolagsjätte, sin emotionella gospel. Ett album och en EP droppade ner som manna från himmeln innan det andra albumet, innehållandes monsterhiten ”Fireflies”, dök upp och fick bläcket att torka på ett kontrakt med Universal. Om du inte hört ”Fireflies” (men det har du) så kan det liknas vid en korsbefruktning av små knaster, digitala stråkar och sång som förtäljer ödet om människan på jorden. För varje sinnesstämning i moll och dur som existerar finns det något att låna sitt öra till; eufori, uppsluppenhet och sorg är alla på radarn.

Owl City är nu aktuell med det nya albumet ”All Things Bright and Beautiful” som släpps i mitten av juni. Förstasingeln ”Alligator Sky” finns redan nu att njuta av. Albumsläppet följs sedan upp av en omfattande turné i Europa och än mer intressant för oss: en konsert på Berns i Stockholm.

Konsertdatum
5 oktober – Stockholm, Berns

Mer information om Owl Citys Sverige-spelning

Scroll to Top