Oskar Linnros gör turnépremiär på Hultsfredsfestivalen

I år är äntligen Oskar Linnros tillbaka. Redan i februari fick vi höra det första smakprovet i och med nya singeln Hur dom än premiärspelades på Grammisgalan och i slutet på maj kommer nya albumet, Klappar och Slag. Skivan följs såklart av en turné och Oskar väljer att starta den genom ett efterlängtat besök på Hultsfredsfestivalen!

Det som började med den både hyllade och utskällda hiphop-gruppen Snook, utmynnade i en solodebut som ritade om kartan över hur modern pop- och soulmusik ska låta. När Oskar Linnros släppte förstasingeln Ack, Sundbyberg förstod vi direkt att ett genombrott var på ingång. När han tätt inpå släppte sin andra singel, Från och med du, så insåg vi att en stor artist var på väg att födas. När debutalbumet Vilja Bli till slut släpptes sålde den platina och motsvarade fansens och kritikernas förväntningar. Albumet följdes av en utsåld sommar- och höstturné och singeln Från och med du blev 2010 års mest spelade låt på P3. På Rockbjörnen hösten 2010 blev Oskar galans stora kung och tog hem två Rockbjörnar, en för årets genombrott och en för årets låt med Från och med du. Oskar blev även Årets nykomling på Grammisgalan. I år är vinnaren Oskar Linnros äntligen tillbaka. Lördagen den 15 juni drar han igång sin turné med en spelning på Hultsfredsfestivalen.

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum på STOXA, Sigtuna mellan den 13-15 juni. Klara artister sedan tidigare är: Arctic Monkeys, Portishead, Fatboy Slim, Phoenix, Band of Horses, The Flaming Lips, Imagine Dragons, Knife Party, A$AP Rocky, Mew, Modest Mouse, Kings Of Convenience, Trentemøller , Tegan and Sara, Shout Out Louds, SBTRKT, John Talabot, Nordpolen, Parachute Youth, The Other Tribe, Adrian Lux, Hästpojken, Lorentz & Sakarias, Tweak Bird, This Is Head, Noonie Bao mfl.

Scroll to Top