Opeth, Meshuggah och Evergrey till Metaltown

Opeth
Opeth

Metaltown presenterar nya namn till den redan gedigna bandlistan där både Slipknot och Marilyn Manson sedan tidigare ingår. Den här gången några av Sveriges allra finaste, med bland annat Opeth och Meshuggah i spetsen, som stod för två av förra årets bästa metalalbum och har hyllats världen över. Dessutom återvänder amerikanska All That Remains till Sverige.

Den 26 och 27 juni är det dags – 2009 års upplaga av Metaltown i Göteborg med fler än 30 band på scen!

NYA ARTISTER:
Opeth (S)
Meshuggah (S)
Cult of Luna (S)
Mustasch (S)
All That Remains (US)
Evergrey (S)
All Hell (S)

KLARA SEDAN TIDIGARE:
Slipknot (US)
Marilyn Manson (US)
Disturbed (US)
Volbeat (DK)
Dir En Grey (JAP)
Children of Bodom (FIN)
Napalm Death (UK)
girugämesh (JAP)
Municipal Waste (US)
Trivium (US)
Mucc (JAP)
Dragonforce (UK)
Pain (S)
August Burns Red (US)
Bullet (S)
Bring Me The Horizon (UK)
Dead By April (S)
Pilgrimz (DK)

www.metaltown.se

—————————————–

Opeth (S)

När Close-Up Magazine nyligen summerade 2008 hamnade Opeth på förstaplats med ”Watershed” som årets allra bästa album. Vi är beredda att hålla med. Skivan är ett mästerverk och bandet har en given plats på sommarens Metaltown.

Med grunden i skandinavisk metal har Opeth med åren sökt mer experimentella vägar som ett progressivt metalband. ”Ghost Reveries” från 2005 var deras första skiva att släppas på Roadrunner Records och tog sig upp på Billboardlistan i USA där den såldes i närmare 100 000 exemplar.

”Watershed” som släpptes i somras gick direkt in på 23:e plats på den amerikanska albumlistan och följdes av en enorm turné med bland annat High On Fire. Stora framgångar även i övriga världen med topp 20-placeringar på listorna i bland annat Japan, Australien och Kanada.

www.myspace.com/opeth

Meshuggah (S)

Umeåbandet Meshuggah albumdebuterade redan 1991 och var ett av de tidigare banden att sätta Sverige på kartan för sin nu världskända metalscen. Amerikanska Rolling Stone har utnämnt dem till ett av världens tio viktigaste hårdrocksband. Bara ett i raden av bevis på vilka ikoner de verkligen är på det internationella planet och en förklaring varför de varit inspirationskällor till band som Tool och Deftones, eller varför Slayer så gärna velat ha med dem på turné.

Meshuggahs sjätte album ”obZen” släpptes förra året och fick ett varmt mottagande världen över. De slog svenskt lyssningsrekord på Myspace och nominerades även till en Grammis.

www.myspace.com/meshuggah

Cult of Luna (S)

Ett av Sveriges mest intressanta metalband kommer från Umeå och heter Cult of Luna. Med skivbolaget Earache bakom sig har de gjort ett betydande avtryck ute i Europa, men även i USA där de gjort turnéer med bland annat Mastodon.

Sedan starten för tio år sedan har de släppts fem fullängdare, och för ”Somewhere Along The Highway” kammade de hem ett prestigefullt P3 Guld-pris för årets metal 2007. Motiveringen löd ”för viljan och modet att utveckla metalgenren och ge den nya dimensioner” och det är någonstans där som Cult Of Lunas hemlighet ligger. Norrlänningarna frambringar så mycket vemod och explosivitet på samma gång att det känns som hjärtat ska slitas ur kroppen.

Senaste albumet ”Eternal Kingdom” är förmodligen deras hittills bästa verk. Close-Up Magazine rankade den som förra årets nästa bästa skiva och de är inte ensamma om att helt rättvist hylla bandet till skyarna.

www.myspace.com/cultofluna

Mustasch (S)

Det har gått sju år sedan Göteborgsbandet Mustasch släppte sitt första album ”Above All” och fyllde ett tomrum med sin drivande hårdrock. Skivan låg på albumlistans topp-40 i hela 17 veckor och grammisnominerades. Uppföljaren släpptes redan året efter och nu började även hända saker utomlands vilket resulterade i headlineturnéer, men även som support till Motörhead genom Europa.

Senaste plattan ”Latest Version of the Truth” som släpptes förra året gav bandet en välförtjänt Grammis. Sedan dess har dessa livefavoriter turnerat över hela Europa och även hemma i Sverige spelar de gång efter gång inför lokaler fyllda till bredden.

Ny skivinspelning är planerad och förhoppningsvis slipper vi vänta alltför länge på resultatet.

www.myspace.com/mustasch

All That Remains (US)

Efter tre storsäljande album och alldeles för mycket turnerande hade All That Remains ett mål när de återigen gick in i studion. De skulle skriva precis vad de själva ville höra – en solid rockplatta med rakt igenom starka låtar. Och så blev det. ”Overcome” innehåller mycket av allt och bandets metalrötter ackompanjeras av lika aggressiva som minnesvärda melodier. Amerikansk metalcore när den är som bäst och med hundratusentals sålda plattor som resultat.

I januari i år besökte bandet Sverige för spelningar i Göteborg och Stockholm. I sommar återvänder de hit för en spelning på Metaltown, som ett av de allra mest önskade banden till festivalen.

www.myspace.com/allthatremains

Evergrey (S)

Man slutar aldrig förvånas över vilken dominerande position Göteborg verkligen har som världens metalhuvudstad. Evergrey är en av stadens guldklimpar som efter 13 år tillsammans bara övertygar mer och mer. Dessa progressiva visionärer har lyckats få en publik världen över att inse bandets storhet. Ständigt själfulla och dynamiska i sitt utryck, och alltid med en respektingivande tyngd.

På senaste plattan ”Torn” har de själva tagit över platsen vid mixerbordet och resultatet är hårdare än man kunnat ana. Kritikerrosat från alla håll och direkt in på en fjärdeplats på svenska albumlistan.

www.myspace.com/officialevergrey

All Hell (S)

Först ut av de mindre etablerade akterna som Close-Up väljer ut till festivalen är All Hell från Örebro.

www.myspace.com/allhell

Biljettinfo:
Biljetterna säljs via www.metaltown.se och kostar 1295 kr + serviceavgift. Biljetterna går även att köpa direkt via Ticnet- och ATG-ombud.

All Hell – Transmitter – Charlie

1 reaktion på ”Opeth, Meshuggah och Evergrey till Metaltown”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top