Opeth-grundare svårt skadad efter misshandel

37-årige David Isberg, en utav grundarna av det framgångsrika progressiva metalbandet Opeth, återhämtar sig på sjukhus efter att natten till den 14 mars ha skadats allvarligt efter en brutal misshandel. David var på väg hem från jobbet när han överfölls i Skuruområdet i Nacka. Han hittades medvetslös tidigt på morgonen. En 23-årig man har gripits, misstänkt för försök till dråp. 23-åringen är tidigare känd av polisen med elva tidigare domar mot sig.

Polisen tror att misshandeln är kopplad till ett bråk mellan flera personer som började på en buss avgående från centrala Stockholm.

David Isberg spelade 1989-1991 i black metal-bandet Procreation tillsammans med Christofer Johnsson som senare bildade det internationellt framgångsrika metalbandet Therion. 1990 var han med och bildade Opeth men han lämnade bandet innan de fick sitt första skivkontrakt med brittiska Candlelight Records 1994. Han har sedan dess skapat sig en framgångsrik karriär som DJ under namnet DJ Dake inom elektronisk musik men även som metal-DJ på Club Rocks i Stockholm och på rockkryssningar i Östersjön.

Scroll to Top