One Direction toppar albumlistan

one-direction

Succépojkbandet från England, One Direction går direkt in på svenska albumlistans förstaplats med sitt debutalbum ”Up All Night”.

Sverige är det första landet där killarnas debutalbum ”Up All Night” toppar den officiella albumlistan. Sverige skriver pojkbandshistoria tillsammans med bandmedlemmarna Zayn Malik, Liam Payne, Louis Tomlinson, Niall Horan och Harry Styles i One Direction.

Detta är första gången på över ett decennium som ett internationellt pojkband toppar svenska albumlistan, senast var det Westlife (”World of Our Own”) år 2001. Innan dess var det Backstreet Boys (”Millenium”) år 1999 och (”Backstreet’s Back”) även 1997. Nu ser vi nya generationens pojkband One Direction följa dessa giganters fotspår.

Mark Dennis, VD på Sony Music:
– ”Vi är otroligt stolta över att få vara i en del i framgångssagan kring One Direction, det är unikt att ett nytt internationellt band går direkt in etta på den svenska albumlistan mitt under rådande julhandel. Detta visar hur engagerade och starka deras fans är. Det är självklart extra roligt att Sverige får vara det första landet i världen där gruppens album går in som nummer ett! Deras framgång kan tyckas ha kommit över en natt men de svenska fansen upptäckte dem redan för ett år sedan när klipp från X-Factor spred sig på YouTube. Succén med One Direction ger även en försmak av vilken artistkarriär som kan vänta efter att ha medverkat i TV-programmet X-Factor som börjar sändas i svensk TV hösten 2012.”

One Directions debutalbum ”Up All Night” är delvis inspelat i Stockholm och de svenska låtskrivarna/producenterna Rami, Carl Falk och RedOne har bidragit med fyra låtar på albumet. One Direction gästade Sverige tidigare i höstas för ett fan-event på Café Opera som skapade tumult i Stockholms innerstad och evenemanget blev en toppnyhet i media.

Vi hoppas att Zayn, Liam, Louis, Niall och Harry firar sin första albumetta i världen med ”Up All Night” ordentligt. Glädjen är stor över att det är i Sverige ”Up All Night” toppar albumlistan allra först.

Rulla till toppen