One Direction öppnar upp butik i Göteborg

I februari gjorde One Direction succé med tiotusentals besökare av sin tillfälliga pop-up-store i Stockholm. Tack vare ett enormt intresse från de svenska fansen så öppnar nu One Direction en butik även i Göteborg. Butiken 1D World Gothenburg slår upp portarna den 26 oktober i köpcentret Kompassen i centrala Göteborg och har öppet till den 10 november. Sverige blir därmed ett av få länder som får besök av 1D World i två städer.

Intresset för 1D World har varit enormt i Sverige och vi har haft många önskemål från de svenska fansen om en ny butik. Intresset för bandet är dessutom på kokpunkten i Sverige, nya albumet ”Midnight Memories” släpps 25 november och One Direction ger två konserter i juni nästa år. Vi öppnar därför en ny 1D World Store för de svenska fansen, och nu väljer vi Göteborg, säger Barry Drinkwater, vd för Global Merchandising Services, företaget som är ansvariga för lanseringarna internationellt av 1D World stores.

1D World-butiken i Göteborg kommer att innehålla One Direction-merchandise som T-shirts, posters, mobilskal, kepsar, kalendrar, pappersfigurer av bandmedlemmarna i naturlig storlek och många andra spännande One Direction-artiklar. Denna tillfälliga butik har tidigare besökt storstäder som New York, Sydney, Brisbane, Toronto, Chicago, Milano, Stockholm och senast Helsingfors.

One Direction släpper sitt tredje studioalbum “Midnight Memories” den 25 november. Fansen fick en försmak redan i juni med singeln ”Best Song Ever”. Videon till låten slog rekord med sina 12.3 miljoner visningar på YouTube under ett och samma dygn. Bandets andra singel från nya skivan, ”Story of My Life”, släpps den 28 oktober.

1D World i Kompassen, Göteborg har öppet 26 oktober – 10 november.

Om Kompassen:
Ett shoppingcenter med skandinaviskt och internationellt mode. På Fredsgatan, mitt i Göteborg city, finner du 20 butiker med stark inriktning på mode. Du hittar bland annat Solo, H&M, Monki, Gina Tricot, Levi’s Store, N-Store och The Vintage Shop. Kom in och inspireras av de senaste trenderna inom kläder, skor, inredning, spel och mycket mera. Vill du koppla av en stund är Condeco rätta stället – ta en ekologisk cappuccino och kolla läget.

Öppettider:
Måndag – fredag 10.00 – 20.00
Lördag 10.00 – 18.00
Söndag 11.00 – 17.00

Adress:
Mitt i Göteborg där gågatorna Fredsgatan och Kungsgatan möts ligger Kompassen.