Oetablerade artister får chansen på Peace & Love

Peace & Love, tillsammans med Nemis, Almost Famous och Musik i Dalarna, söker nu ett gäng grymma oetablerade band som ska få chansen att ställa sig på scen under festivalen och förhoppningsvis kunna spela inför ett stort antal fans, bransch och press.

Det är en enorm exponeringsmöjlighet för ett oetablerat band att få spela under Peace & Love-festivalen. Vi är glada över att kunna ge denna chans och över samarbetet med Nemis, Almost Famous och Musik i Dalarna, säger presschef Ronny Mattsson.

2008 var första året för Peace & Love Showcase, Peace & Loves satsning på oetablerad svensk musik. Satsningen fortsätter under 2010 och ungefär ett tjugotal akter kommer att få stå på en scen under festivalen. Peace & Love Showcase pågår under torsdag, fredag och lördag och dagarna är uppdelade mellan Nemis, Almost Famous och Musik i Dalarna.

Nemis – Torsdag den 1 juli
Almost Famous – Fredag den 2 juli
Musik i Dalarna – Lördag den 3 juli

Almost Famous är en liveklubb för oetablerade artister och drivs av Svenska Musikförläggareföreningen, SMFF. Almost Famous verkar som en mötesplats mellan artister, publik och musikbransch. Fokus ligger på att ge artister möjligheten att utöka sitt nätverk och komma ett steg närmre förlagskontrakt, skivkontrakt, bokare eller manager.

Band som vill spela på Almost Famous skickar ett mail med kortfattad information om artisten till [email protected] Artisten får ej vara signad till ett majorskivbolag.

Mellan de artister som spelar på de ordinarie klubbkvällarna under våren pågår en tävling där en akt vinner en spelning på Almost Famous scen under Peace & Love-festivalen. Tävlingen arrangeras av Almost Famous tillsammans med Press2Play. www.press2play.tv.

Besök www.myspace.com/almostfamousclub för mer info.

Nemis ”New Music In Sweden” är Studiefrämjandets kvalitetsscen för livemusik i Sverige. För att få delta i uttagningen till Nemisscenen på Peace & Love 2010 får bandet inte vara signat till ett majorbolag/ större indipendentbolag eller bokas av ett större bokningsbolag.

Anmälan: Lägg upp ditt band på myspace.com/nemispapeaceandlove

Musik i Dalarna arrangerar i samarbete med Studiefrämjandet musiktävlingen Musik Direkt där tusentals musiker varje år tävlar om fina priser. Musik i Dalarna tillsammans med Peace & Love och Studiefrämjandet kommer under 2010 att välja ut några artister från musiktävlingarna Musik Direkt, Rockkarusellen och Garage. Vinnarna får äntra dalascenen på Peace & Love i sommar.

Scroll to Top