Nyutgåva av Beatles-album i september

beatles-rubber-soul

London, England – 7 april 2009 – Apple Corps Ltd och EMI Music är glada att presentera nyreleasen av alla Beatles studioalbum, som för första gången har remastrats digitalt. Samtliga CD releasas onsdagen den 9 september 2009 (09-09-09), samma datum som det emotsedda dataspelet ”The Beatles: Rock Band” släpps. Varje album behåller sin ursprungliga design, och har kompletterats med unika bilder och utökade CD-häften med nyskrivna kommentarer. Under en begränsad period kommer varje CD också att innehålla en kort dokumentärfilm om respektive album. Samma datum, den 9 september 2009, släpps också två nya CD-boxar med The Beatles.

Albumen har remastrats under en fyraårsperiod av ett hängivet team på EMI’s Abbey Road Studios i London. Med hjälp av den allra modernaste tekniken, kompletterad med den ursprungliga studioutrustningen från sextiotalet, har teamet varit noggranna med att behålla äktheten och integriteten i de ursprungliga analoga inspelningarna. Resultatet av denna omsorgsfulla process är den bästa ljudåtergivningen av albumen sedan de releasades för första gången.

Releaserna inkluderar alla 12 Beatlesalbumen i stereo, med låtordning och utseende som de ursprungligen releasades i England och i Sverige, samt ’Magical Mystery Tour’, som har varit en del av The Beatles albumkatalog allt sedan CD-skivorna först releasades 1987. Dessutom är nu ’Past Masters Vol I och II’ sammanslagna till en dubbel-CD, vilket gör att det totalt är 14 album som releasas, varav två är dubbel-CD. Detta är första gången som de första fyra Beatlesalbumen releasas i stereo i sin helhet på CD. Dessa 14 album, tillsammans med en DVD som innehåller de korta dokumentärerna om varje album, kommer också att releasas tillsammans i en stereobox.

I varje CD-häfte ingår detaljerade inspelningsdetaljer och en historisk tillbakablick på respektive album. Med undantag av ’Past Masters’, så innehåller varje album QuickTime-filer med nyproducerade minidokumentärer om respektive inspelning, regisserade av Bob Smeaton. Dokumentärerna innehåller arkivfilmer, unika bilder och aldrig tidigare publicerat småprat i studion mellan tagningarna, vilket ger en unik och mycket personlig insyn i studioatmosfären.

En andra CD-box har satts samman för den riktige Beatlessamlaren. ’The Beatles In Mono’ sammanställer för första gången alla The Beatles inspelningar som någonsin mixats för en monorelease. Boxen innehåller 10 av albumen med sina ursprungliga monomixar, varav flera aldrig tidigare har släppts på CD. Dessutom ingår i boxen ytterligare två discar som samlar ihop övriga monomixar (lite av samma tanke som med stereoinspelningarna på ’Past Masters’). Som en extra bonus innehåller CD-skivorna till ”Help!” och “Rubber Soul” dessutom de ursprungliga stereomixarna från 1965, vilka aldrig tidigare releasats på CD. Dessa album förpackas som mini-vinyler av LP-skivorna för CD, komplett med respektive innerpåsar och etiketter.

Förhandlingar angående den digitala distributionen av The Beatles katalog fortskrider, här finns för närvarande ingen ny information.

Rulla till toppen