Nytt releasedatum för Sylvia Vrethammars album

Sylvia Vrethammar har en lång gedigen karriär bakom sig i Sverige, Tyskland, England och Brasilien. Under hösten 2012 klev Sylvia rakt in i svenska folkets hjärtan genom sin medverkan i TV4s succéprogram ”Så Mycket Bättre”. Med sin unika blandning av stjärnglans och självdistans charmade hon såväl TV-publiken som övriga medverkande artister i programmet. Flera av hennes tolkningar av de andra artisternas låtar, bl. a ”Små Lätta Moln” av Pugh Rogefeldt hamnade på topplistorna på Spotify.

I vår förblir Sylvia högaktuell då hon är en av de tävlande i 2013 års upplaga av Melodifestivalen, Sylvia medverkar i deltävling 4 som går av stapeln i Malmö. Hennes bidrag heter ”Trivialitet” och är skrivet av Thomas G:son, Calle Kindbom och Mats Tärnfors. Låten tar väl vara på Sylvia Vrethammars styrkor som artist.

”Trivialitet” är även namnet på Sylvia Vrethammars nya album som släpps den 6 mars. Den inkluderar alla hennes tolkningar till ”Så Mycket Bättre”, bidraget till Melodifestivalen, den hyllade duetten med Kristian Anttila ”Magdalena (Livet Efter Döden)” samt två nyskrivna låtar på engelska.

Med sitt särpräglade musikaliska uttryck där jazz möter varma, brasilianska rytmer, har hon hittat sin egen genre och nått ut till en stor publik.

Rulla till toppen